Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

A sajtóban zajlik a Farkasházy elbocsátása körüli vita

A sajtóban csapott össze Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió Közalapítvány MSZP által delegált elnöke és Farkasházy Tivadar rádiós-humorista. Az érintettek az MTI-nek is nyilatkoztak arról, megfenyegette-e telefonon Gellért Kis Gábort Farkasházy Tivadar.
Az utóbbi napokban Farkasházy Tivadar több reggeli műsorban, így az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában, a Magyar Televízió Nap-kelte és a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában is nyilatkozott elbocsátásáról.

A vele készült interjúkban többször hangsúlyozta, hogy Gellért Kis Gábor, a Magyar Rádió Közalapítvány MSZP által delegált elnöke a fideszes Szadai Károly kuratóriumi taggal egyetértésben támogatta a rádióban végrehajtott csoportos létszámleépítést, aminek Farkasházy is áldozatául esett. Farkasházy szerint gyanús, hogy a Fidesz és az MSZP kizárólag a rádió átszervezésében ért egyet, sőt, amikor a Nap-keltében Bakáts Tibor felvetette, hogy a kuratórium elnökét Szadai Károly, a titkosszolgálati miniszter egykori tanácsadója esetleg zsarolhatja, Farkasházy csupán annyit mondott, hogy nem bocsátkozik találgatásokba.

Az Index szerint Gellért Kis Gábor megerősítette, hogy Farkasházy az elbocsátása előtti napokban telefonon megfenyegette, hogy botrányt csinál a médiában, illetve MSZP-s ismerősei segítségét kéri, ha a csoportos létszámleépítésbe őt is beveszik. Gellért Kis Gábor az MTI-nek azt mondta: a valóságnak többé-kevésbé megfelel, "de nem ezt mondtam".

"Én azt mondtam, hogy a fenyegetés a megvalósítók személye felől rejtve maradt, de nem volt kétséges, hogy kikről szól. Egy olyan kontextusa van ennek a történetnek, amikor nem szükséges néven nevezni a szereplőket, mert a beszélő felek mindketten tudják, hogy kikről van szó" - fogalmazott.

Ismertetése szerint az hangzott el, hogy "tönkreteszlek, kikészítelek, azt nem lehet másképpen értelmezni, mint személyre irányuló fenyegetésként". Közölte, azért mondta mindezt el a médiában, hogy legyen világos a nyilvánosság számára, hogy a történet, amelyet meglehetősen egyoldalúan interpretál, korántsem előzmény nélküli. Ebben az előzményben ő maga is aktív szerepet játszott.

"Én nem akarok háborúzni, és eszembe sem jutott volna a nyilvánossághoz fordulni, ha ő nem csinálja azt, amit az elmúlt napokban csinált, hogy egyoldalúan, időnként a hazugságtól sem visszariadva interpretálja a saját elbocsátásának a történetét, amelyben ismereteim és megítélésem szerint neki is jelentős szerepe van" - fogalmazott Gellért Kis Gábor.

"Kirúgásom harmadnapján egy hétre külföldre utaztam. Ki az az ostoba, aki egy általa tervezett médiacirkusz elején ezt megteszi" - kérdezte Farkasházy Tivadar az MTI-nek nyilatkozva, hozzátéve hogy "a cirkuszt ők rendezték". Elmondta, hogy Gellért Kis Gáborral az elmúlt években kétszer beszélt telefonon, utoljára május elején, akkor azonban még nem volt semmiféle lista. Mint mondta, "talán az elmúlt napokból kiderült, hogy eszem ágában sincs lekerülni a listáról, sőt, egyre büszkébb vagyok rá".

"Így aztán MSZP-s politikusokkal sem fenyegetőztem" - közölte, hozzátéve, hogy emlékezete szerint nem ez az első hazugsága Gellért Kis Gábornak. Farkasházy Tivadar közölte: "e képtelen állításokból látszódik, hogy Gellért Kis Gábor alaposan elvesztette a fejét, attól, hogy Szadai Károllyal való különös egyetértését firtatni kezdtem".

Megjegyezte, "az elmúlt 12 órában akkora szeretet áradt felém a Magyar Rádióból, hogy ez bőven kárpótol ezért a piti mocskolódásért. Azért viszont kár, hogy az általam sorolt, ellenőrizhető tények helyett most az ő baromságaival foglalkoznak".

hirado.hu/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogadta az MSZP a több biztosítós egészségügyi modellt

Tovább olvasom