Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

A sajtószabadság fenntartására hívta fel a figyelmet az amerikai EBESZ nagykövet

Budapest/Washington - Aggodalmát fejezte ki az új magyar médiatörvény miatt és a sajtószabadság fenntartására hívta fel Magyarországot az Egyesült Államok EBESZ-nagykövete.
Ian Kelly január 20-án kelt közleményében egyebek között ezt írja: "Szoros szövetségesként és barátként felhívjuk Magyarországot, hogy tartsa fenn a média szabadságát otthon és mindenütt a régióban mint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet tagja és az Európai Unió jelenlegi elnöke. Az új médiatörvény elfogadása komoly nemzetközi aggodalmakat keltett a szólásszabadság jövőjével kapcsolatban Magyarországon".

A nagykövet utalt Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-képviselője hét eleji budapesti látogatására és az általa korábban kifejtett aggodalmakra a média pluralizmusa és azon lehetséges kockázatok vonatkozásában, amelyek az új törvény nyomán a sajtótermékek pénzügyi, politikai és szerkesztési függetlenségét veszélyeztetik. Az Egyesült Államok kiemelt figyelmet fordít a szólásszabadságra, ezen belül a sajtószabadságra mint alapvető demokratikus jogra - áll a közleményben.

Ian Kelly sürgeti a magyar tisztségviselőket, hogy vegyék figyelembe a törvény kapcsán megfogalmazott aggodalmakat, beleértve azokat, amelyeket Mijatovic asszony vetett fel, és biztosítsák a szólásszabadság, ezen belül a sajtószabadság maradéktalan érvényesülését Magyarországon, amely országot - írja - hosszú ideig a totalitarizmus elleni harc egyik vezéreként tartottak számon.

Olvasóink írták

 • 5. achilleus 2011. január 22. 11:43
  „Legalább Népszabadságot olvashatnál, és akkor nem lennél ennyire alulinformált:

  4. hozzászólás tüsök 2011.01.22. 10:37 - Utoljára frissítve: 2011. január 21., 08:08 - Az idén január 8-15. között, 1500 fő megkérdezésével készült felmérés szerint az MSZP-nek 11 százaléknyi híve van, a Jobbiknak 6, az LMP-nek 4 százalék, egyéb pártra a lakosság 2 százaléka szavazna, és 43 százalék a bizonytalanok vagy nem szavazók aránya a teljes népességen belül. A biztos pártválasztó szavazók között a kutatók a Fidesz 65, az MSZP 17, a Jobbik 11, az LMP 5 százalékos támogatottságát mérték, az egyéb pártokra itt is 2 százalék jutott. - írta a Népszabadság pénteken az Ipsos legújabb közvélemény-kutatását ismertetve.”
 • 4. tüsök 2011. január 22. 10:37
  „Ha az ország népének nem tetszik a kormány működése,tesznek rá.Hoznak külföldről szavazókat.
  Ez ám a demokrácia.Nekem Rákosi apánk uralkodása jut eszembe.”
 • 3. deszkás 2011. január 22. 09:36
  „Ide valami Bendit féle fassság illene de ki is legyen ki is legyen?”
 • 2. qrumpli 2011. január 22. 04:32
  „Szuperszonikus médiatörvény!!!!!!!
  Szuperirányítás,és szóni Kuss!”
 • 1. történész 2011. január 21. 20:07
  „Itt van igenis szólás szabadság. Zokszó és panasz nélkül el szabad mondanunk amit az Orbán katonák előírnak...mit akarunk még ennyi volt Kádárnál is Őt leváltották mert nem volt elviselhető a kékvér cserére törő nagy uraknak,akiknek már az elvtársi bőr szorított.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kaposváron elindult Pősze Lajos patrióta mozgalma

Kaposvár - "Patrióta" mozgalmat indított Pősze Lajos, a Jobbik somogyi listájáról parlamenti… Tovább olvasom