Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

A sándorfalvi temetőt is kifosztották a fémtolvajok

Újabb temetői lopás ügyében érkezett feljelentés a Szegedi Rendőrkapitányságra. A bűncselekmény ezúttal a sándorfalvi temetőben történt, és kb. 11 sírt érint. Az elkövetők az említett sírokról a fém dísztárgyakat – keresztet, díszeket stb. – feszítették le, és vitték magukkal.
A tettesek ugyanazokban a napokban követték el a lopást, mint a közeli település, Szatymaz temetőjében. A szatymazi temető mintegy 140 sírját rongálták meg a múlt héten, illetve loptak el róla dísztárgyakat. Eltulajdonították továbbá a szatymazi temető lélekharangját is.

A bűncselekmény módja, időpontja, az eltulajdonított tárgyak köre arra enged következtetni, hogy ugyanazon tettesek követték el mindkét temetőben a bűncselekményeket.

A Szegedi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja alapján folytatja a büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen.

A szatymazi lélekharang eltulajdonítása, és az azzal kapcsolatba hozható bűncselekmények nyomravezetője részére a CSMRFK vezetője, valamint a szatymazi és sándorfalvi önkormányzat az általuk felajánlott 500.000 Ft-os díjkitűzést fenntartják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem Kármán Irén látható a rendőrségi felvételeken?

A rendőrség által bemutatott köztéri kamerák felvételei valószínűleg nem Kármán Irént mutatják, s a… Tovább olvasom