Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

A sportolókban bíznak a leginkább a magyarok

A sportolókban bíznak a leginkább és a politikusokban a legkevésbé a magyarok - derül ki a Reader,s Digest országos, reprezentatív felméréséből. Az első húsz helyezett között - nekik hisznek leginkább a megkérdezettek - nyolc sportoló van és mindössze egy volt politikus, Göncz Árpád.
A megkérdezettek iskolai osztályzatokkal, egytől ötig értékelték Magyarország száz ismert személyiségét aszerint, hogy mennyire bíznak meg a szavukban. A nevek között művészek, sportolók, írók, tévészemélyiségek, politikusok, tudósok szerepelnek. Az első, vagyis a személyesen megkérdezett ezer ember szerint a legmegbízhatóbb, Erdei Zsolt ökölvívó lett, a második Egerszegi Krisztina úszóbajnok, a harmadik Vágó István tévészemélyiség. Az első húsz között van többek között Bálint György kertész, Papp Lajos szívsebész, Talmácsi Gábor motorversenyző és a 17. helyen Göncz Árpád, egykori köztársasági elnök.

A középmezőnyt főként könnyűzenei előadók és televíziós személyiségek adják. A politikusok a lista végére kerültek. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az utolsó előtti, vagyis kevésbé megbízható a felmérés szerint, mint Bódy Sylvi playmate. Gyurcsány Ferencet még saját felesége is megelőzte: Dobrev Klára a 95. a sorban. A sereghajtók között van Orbán Viktor is, ő a lista 86. helyén szerepel. A listát Gáspár Győző (Győzike) zárja. A listát Gáspár Győző (Győzike) zárja.

A foglalkozások listáján a tűzoltók az elsők, a mentősök a másodikak és a tudósok a harmadikak. Ez egy harmincas lista és az utolsók itt is a politikusok. Az utolsó előttiek az építési vállalkozók. A felmérés készítésekor az idősebb megkérdezettek általában több pontot adtak egy-egy embernek, mint a fiatalabbak. A magazin által megkérdezett szakértők szerint ez azt jelenti hogy ma Magyarországon a fiatalok egy részére a szociális cinizmus a jellemző.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átlagosnak ítélték a multik a magyar adórendszert

Egy friss nemzetközi felmérés szerint Ciprus, Írország és Svájc adórendszerét ítélik a… Tovább olvasom