Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

A Symantec is betiltaná a Windows Vistát

Az Európai Uniót követően egy amerikai vállakozás, a Symantec is bírósági eljárással fenyegeti a Microsoftot a Windows Vista kapcsán.
A Symantec egy washingtoni bíróságra csütörtökön benyújtott beadványában azt kéri, hogy tiltsák meg a redmondi vállakozás számára a Windows Vista további fejlesztését, terjesztését illetve piacra dobását.

Az elsősorban vírusirtó- és tűzfalszoftvereiről ismert cég beadványában kérése alapjául egy a Microsoft és a Veritas közt még 1996-ban létrejött megállapodásra hivatkozik, amelyben a később a Symantec által felvásárolt Veritas egy általa levédett kötetkezelési technológia használatára adott jogot a redmondi fejlesztőcég számára. A kereset szerint azonban a licencelt technológiát a Microsoft a Vista-ban már a szerződésben nem engedélyezett módon kívánja felhasználni, ami súlyos sérti a Symantec érdekeit és szellemi tulajdonjogait.

"A Microsoft által a Symantec szellemi tulajdonaival szemben és a létrejött szerződésekbe ütköző módon kitartóan és folyatólagosan elkövetett lépések helyrehozhatatlan károkat okoztak a Symantec számára, és kimerítik az üzleti titoksértés fogalmát is", írja a Symantec beadványában, aki azt kéri a bíróságtól, hogy ideiglenes végzéssel azonnal hatállyal tiltsa meg a Windows Vista további fejlesztését, terjesztését, illetve majdani piacra dobását a Microsoft számára.

A Microsoft természetesen tagadja a felmerült vádakat, az állítva, hogy az 1996-os szerződésben lehetőséget kapott a licencelt technológia teljes - a korábbi korlátokat feloldó - kivásárlására is, amely jogával 2004-ben élt is. Ennek köszönhetően pedig minden joga megvan a kötetkezelési eljárás felhasználására a Vista-ban megvalósított módon is.

"A vádak teljesen megalapozatlanok, mert a Microsoft valójában már 2004-ben megvásárolt minden kapcsolatos technológiával szellemi tulajdonnal kapcsolatos jogot a Veritas-tól", közölte a cég képviselője a beadvánnyal kapcsolatban. "Bízunk abban, hogy a tények igazolni fogják a Microsoft lépéseinek helyességét és megfelelőségét a Microsoft és a Veritas között létrejött szerződésben foglaltaknak".

Forrás: pcforum
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igazságosan győzött a Barcelona?

Tovább olvasom