Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

A szabad sajtóért demonstráltak civilek

A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten, a Kossuth téren, majd átvonultak a Magyar Telekom Krisztina körúti székházához.
Ferencz Gábor, az Átlátszó blog munkatársa a Kettős Mérce blog által szervezett demonstráción, a Kossuth téren azt mondta: a média bekebelezése folyamatosan zajlott, egyre kevesebb a kormánytól független "hang", most pedig sorra kerülnek azok, akikre eddig "nem volt idő", akik eddig nem értettek a szóból. Hozzátette: ezzel nincs vége, addig nem fog a hatalom megnyugodni, amíg nem szerzi meg a teljes kontrollt.

Utalva Gyurcsány Ferenc 2007-es beszédére, amikor azt mondta, lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek, Ferenczi Gábor hangsúlyozta: minden miniszterelnök ugyanezt gondolja.

A szabad sajtóért demonstráltak civilek Budapesten. MTI Fotó: Beliczay László

"Lehet oknyomozni, lehet sajtót csinálni, majd megunják és hazamennek. (...) Mi a magyar sajtó vagyunk, tesszük, amit tennünk kell" - mondta.

A Kossuth térről a demonstrálók a Lánchídon és az alagúton keresztül a Magyar Telekom Krisztina körúti épülete elé vonultak, a tömeg az alagút egyik végétől a másikig ért, közben többször azt skandálták: "Szabad ország, szabad média", "Nem kell Orbán, nem kell Lázár, magyar népnek nem kell császár".

A Krisztina körúton Schönberger Ádám aktivista hangsúlyozta: Lázár Jánossal, a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel "érdemes jóban lenni", mert a Magyar Telekommal is elbocsáttatta az Origo hírportál főszerkesztőjét.

Elmondása szerint a Telekom akkor nem fog engedni a kormánynak, ha a fogyasztók nyomást gyakorolnak a cégre, ezért arra kérte hallgatóságát, hogy mondják le előfizetéseiket. Ezen kívül a csak "kormánypropagandát" közlő médiumok bojkottját is szorgalmazta.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újszülöttet találtak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában

Újszülöttet találtak a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett babamentő inkubátorban hétfőn délután. Tovább olvasom