Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

A száguldás szabaddá tesz

Rekordszámú – kétszáz – nevezés mellett tartották meg az elmúlt vasárnap a fertőszentmiklósi repülőtéren a Drag Race gyorsulási versenyt. A szervezők 54 kupát osztottak ki.
A fertőszentmiklósi repülőtéren nincs sebesség-ellenőrzés, nincs rendőr, szembejövő forgalom, a motorosok és az autósok biztonságos és szervezett körülmények között hódolhattak szenvedélyüknek. A pálya szélén állók egyáltalán nem bánták a tűző napot, a néhol elviselhetetlenül hangos motorzúgást, a port; kárpótolta őket a sebesség élménye, valamint az átalakított autók, motorcsodák. A gyorsulási versenyre persze nemcsak az indulók, hanem a nézők is szívesen jöttek el. Bindics Nikoletta „megszállottja a sebességnek”, igaz, a hazai utak állapotát ismerve ritkán van alkalma a száguldozásra. – A barátnőmmel látogattunk ki a mostani gyorsulásra. Szeretek autót vezetni, de sajnos nem sokszor tehetem, mert a párom ritkán adja oda az autót. Szerintem nem igaz az az állítás, hogy a technikai sportokat csak a férfiak szerethetik, szerintem a nők is egyre jobban megkedvelik, megszeretik a két-, illetve négykerekű járműveket.
A győri Kurcsics Károly tapasztalt motoros. A négyszáz méter hosszú pálya végére több mint kétszáz kilométeres sebességre gyorsul fel. Teszi mindezt tíz-tizenegy másodperc alatt. – Sokan külön készülnek a gyorsulási versenyekre, motort építenek, és feltuningolják, hogy minél gyorsabban menjen – teszi hozzá. – Véleményem szerint a száguldás nem a közutakra való. Éppen ezért a társaimmal, amikor csak tehetjük, zárt pályákon motorozunk.
A hegykői Fekete Sándor szerint elmondhatatlan élmény motorozni. Csak azok tudhatják, akik ültek már valaha két keréken. Ez egy életforma, s persze a legfontosabb, hogy az ember nemcsak szabadnak érzi magát, hanem szó szerint megszűnnek a kötöttségek.
– A Drag Race kategóriáiban mindösszesen ötvennégy kupát osztottunk ki – összegez Kiss Tibor szervező. – Nagy öröm számunkra, hogy kifejezetten a fertőszentmiklósi versenyre a hazai indulókon túl szlovén, német, szerb, lengyel, osztrák, valamint svájci autósok, motorosok is eljöttek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vállal idén nyári munkát?

Tovább olvasom