Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A szakképzés költségei

Aki részt vesz benne, tapasztalja, hogy a szakképzésnek is vannak költségei. Aki figyel erre, tudja, hogy ezek jelentős részét az állam bizonyos feltételekkel támogatja, azaz átvállalja.

Hogy melyek ezek a bizonyos feltételek, arról beszélt dr. Kapuvári Béla, az Oktatási Minisztérium Alapkezelő Igazgatóságának gazdasági főigazgató-helyettese kamaránk szakképzési rendezvényén nemrégiben. Ne kerteljünk: ehhez ebben az országban ő ért a legjobban. A fő téma természetesen az egyik ilyen feltétel, a szakképzési hozzájárulás 2005-ös elszámolása, az éves bevallás kitöltése volt, hiszen annak február 15-i határideje közel. A résztvevők, a kisebb-nagyobb képzőhelyek képviselői, könyvelői kérdéseket is feltettek az előadónak.

Felhívjuk a vállalkozások figyelmét, hogy a költségek visszatérítésének feltétele az úgynevezett tanúsítvány (másodlatának) csatolása az éves bevalláshoz. Ezen a kamara tanúsítja, hogy a gyakorlati képzőhely rendelkezik az adott szakképesítés gyakorlati képzéséhez jogszabályban előírt feltételekkel. Akiknek még nincs ilyen tanúsítványuk, de szükségük van rá, a kamara szakképzési munkatársaitól kérhetnek. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a tanúsítvány – a fentieknek megfelelően – egy többszereplős, többlépcsős eljárás (ellenőrzés) végeredménye, tehát nem lehet kérésre azonnal, készen leemelni a polcról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

„ Előellenőrzések” a schengeni csatlakozás előtt

A határőrség felkészült arra, hogy Magyarország 2007-ben csatlakozik a schengeni egyezményhez, s… Tovább olvasom