Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

A szakszervezet a Volán-privatizációról

Magyarország - A Volán-társaságok privatizációjával kapcsolatos híresztelések miatt a fenyegetettség légköre jellemzi a Volán-társaságok munkavállalóit a Közúti Közlekedési Szakszervezet szerint, amely ezért állásfoglalást adott közre.
A közlekedési szakszervezetek világszerte arról számolnak be, hogy a privatizáció következtében szinte kivétel nélkül mindenhol romlottak a munkafeltételek a korábbi állapotokhoz képest. Mindemellett a buszvezetők, a fizikai munkások, a szellemi dolgozók azzal szembesülnek, hogy a munkahelyük, a munkabérük, a kollektív szerződések és más hasonló megállapodások veszélybe kerülnek – áll a KKSZ lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A Közúti Közlekedési Szakszervezet törvényben biztosított jogánál fogva részt kíván venni a Volán-társaságok működtetéséhez szükséges hosszú távú feltételek kialakításában – olvasható állásfoglalásában, ahogy az is, hogy a KKSZ kész az együttműködésre, de kész arra is, hogy megvédje a munkavállalók munkahelyét, a foglalkoztatás biztonságát, a munkafeltételeket és a kollektív szerződéseket.

„Amennyiben a békés eszközök nem vezetnek eredményre, a szakszervezet által is elfogadható kompromisszumos megoldásra, akkor kész direkt akciókra mozgósítani minden munkavállalót. Minden törvényes eszközt felhasznál, hogy a munkavállalók érdekében megakadályozza az állami vagyon olyan elherdálását, amely a munkavállalók munkahelyét veszélyeztetheti, amely csökkentheti a foglalkoztatás szabályozottságát, a kollektív szerződések adta biztonságot."

Olvasóink írták

  • 1. volános 2008. július 18. 09:02
    „Ugyan az mint a vasút...mamut cég, átláthatatlan pénzügyi és vezetői rendszerrel !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köztartozással nem jár az adó egy százaléka

Régió - Nem kaphatják meg a személyi jövedelemadóból nekik felajánlott 1 százalékot azok a civil… Tovább olvasom