Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

A szellőző építése okozta a balesetet a 4-es metró építésén

A szellőzőrendszer építése közben történt kedden kora reggel a gázömlést is okozó baleset a 4-es metró Tétényi úti állomásának építkezésén. A metró építése körülbelül hat napra áll le, de ez még mindig kevesebb, mint a tervekhez képest eddig szerzett előny.
Egy 160 és egy 80 milliméteres gázvezeték is megsérült, mikor leomlott a 4-es metró munkagödrének Fehérvári úti oldala. Az omlással keletkezett hordalékot egy kettétört, 300 milliméteres vízvezetékből kiömlő víz az épülő alagútba mosta. A helyszínen erős gázszag van, a tűzoltók vegyi felderítő csoportja folyamatosan ellenőrzi a gáz levegőben mérhető koncentrációját. Az omlás következtében a munkagödör betonszéle is megsérült: részben az is beomlott.

Demszky Gábor főpolgármester a Tétényi úti metróállomás építésénél történt baleset helyszínén azt mondta, hogy a szerkezetkész állomáson a szellőzőrendszer kiépítése közben történt a baleset. Az egyik szellőző elkészítésekor a föld elkezdett megcsúszni és kiomlott a földben húzódó két víz és egy gázvezeték alól. A vezetékek ezért süllyedni kezdtek és eltörtek - tájékoztatott a helyszínről a Független Hírügynökség tudósítója.

Demszky Gábor azt is elmondta, hogy csütörtökre várták, hogy a déli fúrópajzs beérkezzen az állomás területére. A pajzsok és így az építési munkák is körülbelül hat napig fognak állni. A főpolgármester azt mondta, hogy ez nem jelent késést, mert a déli pajzs a tervekhez képest tizenkét napos előnyben van. Demszky Gábor azt mondta, semmi nem garantálja, hogy máskor nem történik ilyen a metró építésének ideje alatt. Ez egy veszélyes üzem -tette hozzá a polgármester.

Bende Péter, fővárosi tűzoltóparancsnok a helyszínen azt mondta, hogy a törött vízvezetékekből körülbelül ötszáz köbméter víz folyott a metró építés területére. Ezt a tűzoltók délelőtt szivattyúzzák ki, a munka legalább délig tart. Bende Péter hozzátette: az omláskor senki nem volt közvetlen életveszélyben.

Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője elmondta, a környéken lakók víz és gáz ellátását nem befolyásolta a vezetékek törése. Csallóközi Zoltán közölte, hogy két éve, éppen a metró építése miatt az eredeti nyomvonalról áthelyezett gázvezeték törött el. Rövid szakaszról van szó, így csak a közeli szolgáltatóház gázellátása szűnt meg. Szerdára valószínűleg meg tudják javítani a vezetéket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6218-cal kevesebb pedagógus kezdi a tanévet

Hétfőig 8856 pedagógust küldtek el az iskolákból és óvodákból a fenntartók, s az intézményi… Tovább olvasom