Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -3°C | 5°C

A szemetet vették célba a vadászok

A Kisalföld Szedjük össze magunk kampányához a barbacsi Diana Vadásztársaság is csatlakozott. Tagjai közel 3 ezer hektárnyi területen számolták fel az illegális szemétlerakókat.
„ Ha vadászni lehet esőben, akkor szemetet szedni is” – jelentették ki a barbacsi vadászok szombaton reggel. A Diana Vadásztársaság tizenöt tagja a zuhogó esőben is megkezdte a lomtalanítást. Fél nap alatt mintegy harminc köbméternyi illegálisan lerakott hulladékot gyqjtöttek össze területükön.
A lomok között szép számmal akadt kidobott televíziókészülék, bútorok, ruhanemqk és egyéb, nem az erdőkbe illő hulladék. Kocsis Gábor, a társaság természetvédelmi felelőse a Kisalföldnek elmondta: 4900 hektáros vadászterületüknek a felét „fésülték át”, elsősorban a nagyobb szemétlerakókat vették célba a vadászok. A maradékra e hét végén kerítenek sort.
– Egyeztettünk a Rekultív kft.-vel, a cég ingyenesen szállítja el a zsákokba szedett szemetet – jegyezte meg Kocsis Gábor. – A vadásztársaság nem csak ennek az akciónak a keretében ügyel a környezet tisztaságára. A hivatásos és sportvadászok folyamatosan ellenőrzik a területet, gondoskodnak a sajnos újra és újra keletkező lerakatok felszámolásáról.
„Maradt még tennivaló a szombati akció után is, hiszen sok a felelőtlen ember, aki szeméttárolónak nézi az erdőt, a természetet. Köszönjük a Kisalföldnek és a Rekultív csornai munkatársainak támogatását” – tette hozzá a természetvédelmi felelős. Éppen emiatt a barbacsi vadászok március 31-én, szombaton reggel kilenc órakor újra várják mindazokat a barbacsi sportpályán, akiknek fontos a környezet tisztasága. A résztvevőket vadpörköltre látják vendégül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Patkányméreg került az állateledelbe

Patkánymérget tartalmaznak azok az állateledelek, amelyek legalább 14 kutya és macska halálát… Tovább olvasom