Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

A szent tehén

Néhány hónappal ezelőtt politikában (is) dolgozó ismerősöm azt mondta: „választási kampány alatt politikus nem nyúl a focihoz”. Nos, azt gondolom, a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén ez a mondat újra visszaköszönt. Ami tény: a helyi önkormányzat évente tizenegymillió forintot ad a kapuvári sportra, amiből rossz nyelvek szerint mintegy nyolcmillió jut a focistáknak. Az, hogy az utóbbi szezonban hogy teljesítenek, mindenki előtt nyilvánvaló, de ezzel még nem is lenne problémám. Sokkal inkább azzal, hogy ez után még kérnek másfél milliót a testülettől, vagyis a kapuvári adófizetők pénzéből. Az már csak hab a tortán, hogy a város költségvetésén akkora lyukak tátonganak, amibe még a helyi focisták is nagy gólokat tudnának rúgni. Ha a KSE vezetése a vitatható szezon végén arra jön rá hogy az irodákat és az öltözőket éppen most kell felújítani, akkor városatyáink – persze környezettanulmány után – azonnal rábólintanak. Bocs! A sportegyesület vezetésétől nem lehet elvitatni némi politikai érzéket, hiszen felajánlották, hogy a felújítás költségeiből a város csak a másfél milliós anyagköltséget állja, a szintén másfél milliós munkadíjat az egyesület vezetésében helyet foglaló vállalkozók fizetik, amiről természetesen számlát is hoznak. Azért azt megkérdezném, hogy a meccsenkénti kétszáz néző fizet-e egy év alatt másfél millió forint belépődíjat? Ha nem, akkor miért szánunk ennyi pénzt a focira?

Tudom ám a választ, elmondták! A labdarúgás szent tehén, amihez szinte sosem lehet hozzányúlni. Az, hogy a városban létezik eredményes kézilabda, európai szintű tánc, vagy akár karate, az senkit(?) nem érdekel, hiszen azok – szerintük – nem hoznak ennyi nézőt. Mellékesen jegyzem meg, hogy a helyi táncművészeti iskolák gáláin több mint hatszáz fizető néző van, ráadásul azok a fiatalok a szüleik – adózott – pénzéből sportolnak. Sőt, a rossz nyelvek azt beszélik, helyi vállalkozó úgy tudja elintézni a boltja előtti önkormányzati út javítását, ha számla nélkül befizet a focibüdzsébe több százezer forintot.
Persze azt is mondják, hogy ez nemcsak városi probléma, így megy országosan is. Ám kapcsolják csak be a televíziót, a vb majd gyorsan elfeledteti a hazai körülményeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fordítottak a gallok

Spanyolország–Franciaország 1–3 (1–1) Tovább olvasom