Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

A szép halálért dolgoznak

A hospice-szolgálat nemes feladatának tekinti a gyógyíthatatlan betegek és hozzátartozóik lelki ápolását a végső órákban. A soproni csoport a közelgő hospice-világnap alkalmából jótékonysági színielőadással szeretné felhívni mozgalmuk céljaira a figyelmet.
– A hospice-szolgálat a haldoklók elszigeteltségét szeretné feloldani, az érintett családokat pedig lelkileg támogatni a haldoklás során éppúgy, mint a gyász idején – fogalmazott Kerekes Ildikó, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat égisze alatt működő soproni hospice-csoport vezetője. – Idén májusban alakult meg szervezetünk, azóta huszonhat képzett munkatárs vesz részt karitatív tevékenységünkben. Október 6-án tartják a hospice világnapját, szerte az országban rendezvényekkel hívjuk fel magunkra a figyelmet. Sopronban október 5-én a Liszt-központban Tom

Ziegler Grace és Gloria című művének színrevitelével ismertetjük meg mozgalmunk célját a nagyközönséggel. Hogyan zajlik életünk utolsó órája? Hogyan adunk számot életünkről? Ki fogja a kezünket a magány végső pillanatában? Mi lesz velünk halálunk után? Ilyen és ehhez hasonló gondolatoknak ad teret a színmű, amelyet Sólyom Katalin és Füsti Molnár Éva Jászai-díjas színművésznők adnak elő. A jótékony célú rendezvény bevétele a hospice működésének támogatására szolgál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Demszky: A főváros kára 50, az államé 100 milliós

Az éjszakai demonstrációk nyomán a főváros kárelhárítási költségei 50 millió forintra rúgnak –… Tovább olvasom