Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

A szerbiai pártok is kiadnák Ratko Mladicot

Most már nem csak a hágai törvényszék, hanem a szerbiai pártok is türelmetlenek Ratko Mladic tábornok kiszolgáltatásának halogatása miatt. Lemondott a szerb miniszterelnök-helyettes, de erre szólították fel Kostunica szerb kormányfőt is.
Az Európai Unió megszakította a társulási tárgyalásokat Szerbiával, miután a megszabott határidőre sem sikerült őrizetbe venni a háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladicot, a boszniai szerb hadsereg volt vezérkari főnökét.

Szerbia nem bírna ki még egy olyan nemzetközi elszigeteltséget, mint amilyet a '90-es években szenvedett el Milosevic idején - jelentette ki a vajdasági parlament elnöke, aki szerint ha az ország jelenlegi vezetése nem képes a háborús bűnökkel vádolt volt tábornok kiadatására, akkor Kostunica szerb kormányfőnek is le kell mondania.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke csodálkozik azon, hogy az Európai Unió eddig tolerálta Szerbia magatartását - mondta el az InfoRádió vajdasági tudósítója. Kasza József szerint félő, hogy az elszigetelődő országot egyre több fiatal hagyja el.

Vuk Draskovic, Szerbia-Montenegró külügyminisztere az állami biztonsági szolgálatok vezetőinek menesztését követelte, és jelezte, hogy pártjának miniszterei valószínűleg kilépnek a kormányból, amely bele is bukhat ebbe.

A montenegrói kormány azt közölte: a tagköztársaság nem hajlandó tovább tűrni mások mulasztásainak következményeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pólus-

programról

a kamarában

Beszéljük meg! című fórumsorozata keretében a megyei kereskedelmi és iparkamara tegnap Fejlesztési… Tovább olvasom