Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A szervizút a jó megoldás

Lakossági fórumot tartottak tegnap a Baross út június végén elkezdődő csatornafejlesztési munkájáról és az emiatti útlezárásról. Az üzletmenetüket féltő Baross útiak választ kaphattak a kérdéseikre.
E hónap végén elkezdődik a soproni Baross út csatornázási munkája, ezzel együtt útlezárásra is sor kerül. Mint arról korábban már beszámoltunk, a cégtulajdonosok aláírásgyűjtésbe fogtak, hogy a munka folyamán egy sáv szabadon maradhasson. Ám kiderült, ez nem lehetséges, a hat méter széles úttesten képtelenség teljesíteni a szabad sávra vonatkozó kérést. A tegnapi egyeztető fórumon elhangzott, szervizút kialakításával megoldható az utca közlekedése.
– Felvettük a kapcsolatot a környező terület egy részét birtokló MÁV Rt. illetékeseivel, és kedvező választ kaptunk – mondta el Csonka Tivadar önkormányzati képviselő. – A konkrét döntés a jövő hét elejére várható, annyi azonban bizonyos, hogy nem gördítenek akadályt az ideiglenes út megépítése elé.
Csejtei Imre projektmenedzser elmondta, többféle variációt dolgoztak ki a személy- és maximum három és fél tonnás áruszállító járművek részére. – A legelfogadhatóbbnak az tűnik, hogy a Kossuth utca felől érkezve jobb oldalon, a diákszálló mögött a Babits Mihály utcáig haladhatnának a járművek, ezt követően a Baross utca másik oldalán, a vasúti sínek mentén kialakítandó szervizúton mehetnének tovább a Vagon vendéglőig – mondta.
Az utca üzlettulajdonosai kérték a tegnapi közmeghallgatáson, hogy foglalják írásba az ütemtervet, hogy tisztában legyenek a munka menetével. Csejtei Imre válaszában elmondta, ekkora munkánál hiába készülne ütemterv, az esőnapok vagy a közművek nem várt sérülése miatt nem biztos, hogy az tartható. Mint elhangzott, június 27-én kezdődik a közműcsere és napi tíz méter a várható „teljesítmény”. A tervek szerint hétvégénként ötven méter utat „adnak vissza”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-csúcs: 2008-ig megoldást kell találni az alkotmányra

Brüsszelben pénteken megkezdődött az EU-tagállamok csúcsértekezletének második napja, amelyen többek… Tovább olvasom