Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

A szívbeteg Schobert Norbi a halálra készül?

A fitneszguru „legatyásodott": kiadta kezéből vagyonát. Mint ahogy a Blikk elsőként megírta, Schobert Norbi veleszületett szívbetegségben szenved, amiről csak nemrég szerzett tudomást.
A „fogyikirály" leletei átvétele után számot vetett – az egyik orvos pár évet, a másik tizenötöt mondott neki –, átértékelte életét, és felkészült arra, amitől mindenki csak retteg: a halálra.

– Pozitív ember vagyok, ám amikor megtudtam az igazságot, teljesen összeomlottam. Eluralkodott rajtam és a feleségemen is a pánikhangulat. Elkezdtem gondolkozni azon, mik azok a teendők, amiket meg kell oldanom, hiszen mindenre fel kell készülnünk, ezért úgy döntöttem, biztos ami biztos, Rékára íratok mindent. A cégemet, a házamat, egyszóval átadom neki az életemet – avatott be minket titkaiba Norbi, aki nevetve hozzátette: – Most már nincs semmim!

Rubint Réka gondos feleség lévén rögtön ura mellé állt. – Teljesen bezárkózott! Hónapokig önmaga árnyéka volt, de most már jobban érzi magát. Az összeomlás határán voltam, de muszáj volt erősnek mutatnom magamat. Amikor nem látta, éjszakákat zokogtam át. Felkerestük még a nászutunk helyszínét is, hogy végiggondoljuk az életünket – mondta Réka.

– Eddig Norbi nem hagyta, hogy részt vegyek az üzletben, mert féltett ettől a világtól. Szerinte én túl jószívű vagyok, az a feladatom, hogy megkeményedjek. Norbi most már az élet minden egyes percét örömmel éli meg. Mintha kicserélték volna; többet van velünk, és amikor hazaér, tényleg leteszi a lantot. Igaz az állítás: a trauma összehozza a családot.

Olvasóink írták

 • 16. KolompárWinettou 2009. január 14. 19:28
  „1928-ban már csak 17 pengő volt a búza mázsánkénti ára a 32 pengő helyett. Szülőfalumban volt 4 földműves gazda, akik a nyári cséplés után úgy döntöttek, hogy a felesleges búzát eladják. Abban az időben már érződött a világválság szele, ezért már akkor is, akárcsak most, nehéz volt értékesíteni, ha mégis, akkor nagyon alacsony áron. Volt egy zsidó kereskedő a faluban, aki szívesen megvette a gazdák búzáját. Csakhogy nem tudott előre fizetni semmit. A gazdákkal megegyezett, átvette tőlük a terménykereskedő évi 10%-os kamathasználatra. Szerződést kötöttek az egészről. A gazdák úgy voltak vele, majd a zsidó úgy is fizet, ha rendeződnek a terménykereskedelemben az árak. Összesen 14 vagon, azaz 1400 q búzát adtak át a kereskedőnek. Azonban a búza ára nem emelkedett, hanem ment még lejjebb évről évre. A termény meg maradt a zsidó terménykereskedőnél, továbbra is ő árulta és kereskedett vele. A zsidó nem fizetett semmit a gazdáknak. A 30-s évek legelején az egyik földműves gazda meg akarta venni a szomszédja eladó szántóföldjét, ami kettő kataszteri hold volt. Abban az időben 80 q búza áráért lehetett venni egy kataszteri hold földet. Ezt a gazdát Nagy úrnak hívták az egyszerűség kedvéért. Nagy úr fogta magát, és elment a terménykereskedőhöz azzal a szándékkal, hogy megkéri a zsidó kereskedőt, fizessen ki neki 160-200 q búza árát, hisz már évek óta megvette a terményt, csak még nem fizetett érte, és éppen most itt lenne az ideje, és akkor megveszi azt a kis földdarabot. Nagy úr bement a zsidóhoz, és elmondta, mi a helyzet, hogy kellene a pénz egy része annak a terménynek az árából, amit néhány éve otthagyott. A kis zsidó kereskedő meghallgatta Nagy úr terveit és követelését, majd válasz ként azt mondta: Jaj, kedves Nagy úr! Nagy bajban vagyok! Csődbement az üzletem! Nem tudok fizetni! Semmim sincs!!

  Nagy úr látta, hogy nem jut előrébb a kis zsidóval, ezért fogta magát, és elment a másik 3 földműveshez, hogy elmondja nekik, mi is történt. Illetve hogy mit is tudnak tenni azért, hogy a pénzüket visszakapják. Nagy úr elmesélte nekik is, mi történt, és mi a helyzet. A 4 gazda fogta magát, és elment egy ügyvédhez, hogy bepereljék. Az ügyvédnek elmondták az esetet, és hogy perelni akarnak, mert szeretnék a jogos pénzüket megkapni, különben agyonverik a zsidót, ha nem fizet. Az ügyvéd megkérte őket, hogy nehogy megverjék vagy bántalmazzák a kereskedőt, mert akkor nemcsak a pénz úszik el, hanem még ők akár a börtönbe is bekerülhetnek! Mondta nekik, hogy néhány hét múlva keressék fel megint, addig kideríti, mit lehet perelni, hisz elég gazdag az a zsidó, nem igaz, hogy csődbe jutott!

  Úgy is történt, a megbeszélt időben a 4 gazda visszament az ügyvédhez, aki nagy meglepetésükre közölte velük, hogy a zsidó kereskedőn nem lehet mit perelni!! Nincs a nevén semmi. Olyan szegény, mint a templom egere! Ugyanis a szatócsüzlet, ami egyben vegyeskereskedés is, a lánya és a felesége nevén van, a kocsma, mint vendéglő a fia nevén van, és a terménykereskedés is a fia nevén van. Őket meg nem perelhetjük, hisz nem velük köttetett meg a szerződés! Ennyi lenne ez a kis történet. Amit leírtam, az meg is történt, ez a valóság! A zsidó csődöt jelentett, és mindent a rokonai nevére íratott, majd széttárta kezeit, hogy neki semmije nincs, honnan is tudna fizetni ő a 4 gazdának, mikor szegényebb, mint ők!!

  A módszer semmit nem változott. Régen is rengeteg család esett áldozatul az úgynevezett csődnek, és világválságnak, akárcsak most!! Hány cég, feldolgozó, gyár szűnt meg, jelentett csődöt!!?? Hány ember lett már öngyilkos főleg a gazdák közül, akik nem tudtak belenyugodni abba, hogy az összegyűjtött, kuporgatott pénzüket elvették, kisemmizték őket?? Gondoljunk csak a libásokra. A Hajdúbét nem ezt csinálta? Nem csődöt jelentett be annak idején?? Mikor kapják meg a jogos pénzüket a libások?? A választ szerintem mindenki tudja, aki figyelmesen elolvasta az előző kis történetet.”
 • 15. zoltanz 2009. január 14. 17:23
  „Az jutott még eszembe, hogy majdnem 10 éve az ászos káradó keresztanya is vett magának egy tbc-kórt igazoló orvosi papírt, azzal leszázalékoltatta magát, a vastag nyugdíjához évekig nem mert nyúlni, mert ha kiderült volna közben a csalás, azt mondta volna hogy nem is tudott a dologról. Pedig ennek a dögnek az alkohol-problémáján kívül (néhány évig) soha semmi baja nem volt.
  ÉS RÖHÖGVE MESÉLTE!!!
  Norbinak több esze van, meg egy veleszületettről szóló papírja. A rokkant nyugdíját a befizetett járulékaiból állapítják meg, vagy zsetonnal lehet a tétet emelni?”
 • 14. zoltanz 2009. január 14. 17:12
  „Triniti
  Na, te szerencsétlen. De nem baj, így is el lehet élni elég sokáig, csak arra kell ügyelni, hogy legyen értelmes ember a közeledben, akkor nem érhet baj. Ja, és kerüld az ászos káradó keresztanyát, mert az aranyeredet is ellopja, hiába vigyáz rád a kinevezett gondnokod”
 • 13. kekeczke 2009. január 14. 16:57
  „hihetetlenül fontos országrészünket érintő hírt olvashattunk”
 • 12. nagypappa 2009. január 14. 16:52
  „Kérdezzétek meg azokat aki a cégével üzleti kapcsolatba kerültek.
  Gyalázatos.
  Lehúzós banda.

  Amúgy meg éljen soká.
  A vagyona...
  Te láttál már boldog, gazdag embert?”
 • 11. sevenof9 2009. január 14. 14:07
  „egyen egy kis norbi gazdasagos turo rudit es boldogan hal meg.”
 • 10. Luckatosh 2009. január 14. 14:07
  „Halalra fitneszezte magat a csavo!”
 • 9. CID 2009. január 14. 11:46
  „Kitti : azért ugye nem gondolod, hogy az alkalassági vizsgán,minden veleszületett szív és egyéb betegséget kiderítenek ??? :)”
 • 8. triniti 2009. január 14. 11:35
  „Én remélem azért nem komoly a baj! A gazdagságáról, meg a pénzéről annit, hogha minde politikusunk olyan szándékkal lépne fel mintő, és annyit csalna mint ő, annyit ártana az országnak mint ő, akkor mi lennénk a legjobb ország!
  Gyógyuljon meg, és még sok sikeres évet kívánok neki!
  Egy kicsit át kell ilyenkor rendezni az életet, de élni még kell!”
 • 7. h65535 2009. január 14. 11:30
  „KIT ÉRDEKEL?????
  Gratulálok megint egy takony Blikkes hír...”
 • 6. zoltanz 2009. január 14. 11:29
  „Nincs semmije. Nincs mit végrehajtani tőle. A rossz, vagy trükköző gazdálkodásnak mindig vagyonkimentés a vége.”
 • 5. Kiti 2009. január 14. 11:25
  „Kamu az egész.

  Korábban rendőrként (!) dolgozott.
  Ahhoz, hogy valakit felvegyenek rendőrképző iskolába jó fizikumúnak, sok fizikai terhelésnek eleget tevőnek kell lennie. Már akkor kiderült volna a vele született szívbetegség!
  Most csak a marketing miatt találták ki.”
 • 4. antikos 2009. január 14. 11:12
  „Még valami remélem nem valamelyik idióta marketingesének jutott eszébe a sztori.... Mert a körülötte levő eszementek a profitért, nézettségért bármire képesek. Azért bízok a józan ítélő képességében!!!”
 • 3. antikos 2009. január 14. 11:09
  „A Norbit 90-es évek elejétől személyesen ismerem. Nagyon jó fej volt... Sajnos a pénz egy kicsit elvette az eszét.Megváltozott... Sajnálom és remélem átgondolta az eddigi életét. Remélem sokáig tud még segíteni másokon, ha kell önzetlenül.
  Tanulság: a pénz nem boldogít! Ezt a politikusaink is megfogadhatnák!!!”
 • 2. hehe 2009. január 14. 11:00
  „AKKOR MÁR UDVAROLOK IS A RÉKÁNAK .”
 • 1. 751510 2009. január 14. 10:47
  „Még sok évet neki, annak ellenére, hogy nem tartozik a kedvenceim közé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt Polgár Dénes

Életének 97. évében kedd este elhunyt Polgár Dénes újságíró. Polgár Dénes a koalíciós években a… Tovább olvasom