Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

A szociális zöldpárt aktivistái voltak a rendzavarók

A Magyar Szociális Zöld Párt tagjainak vallották magukat azok a budapesti fiatalok, akik pénteken símaszkkal a fejükön megzavarták a Fidesz püspökladányi fórumát.
A rendzavarók a rendőrségnek azt mondták, hogy akciójukkal a sajtó figyelmét szerették volna felhívni magukra: most tollat akartak szórni a választási rendezvény résztvevőinek fejére, míg korábban tortadobálásban vettek részt.

A püspökladányi ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt indít eljárást a rendőrség. A vizsgálat eddigi adatai szerint tíz símaszkos fiatal jelent meg pénteken este annak az épületnek a bejáratánál, ahol Pokorni Zoltán lakossági fórumot tartott. A fővárosból érkezett csoport tagjai párnákkal a kezükben akartak bemenni az épületbe, de nem jutottak be, mert a rendezők útjukat állták, így vissza az állomás felé indultak. Ezután a csoport minden tagját előállították a püspökladányi rendőrök. Vezetőjük elmondta: az interneten értesültek a rendezvényről és az interneten szervezték meg az akciót. A garázdák a Magyar Szociális Zöldpárt aktivistáinak vallották magukat. Az előállított csoport valamennyi tagja budapesti lakos, életkoruk 13 éves kortól 30 éves korig terjed.

***

A Magyar Szociális Zöld Párt sajtószolgálatának munkatársa, Szamos Gábor a Magyar Rádiónak nyilatkozva azt mondta, éppen fordítva történt az eset, mint ahogy a rendőrség mondja.

- Megdöbbenéssel vettük tudomásul, hogy a püspökladányi lakossági fórumon történt eseményekről ellentmondásos és ami a legszörnyűbb, hamis információk keringenek a sajtóban – mondta Szamos Gábor.

- Melyek ezek a hamis információk?

- Hogy azok a tizenéves segítőink, nevezzük aktivistáknak, rárontottak volna bármilyen fideszes rendezvényre? Ezek az emberek egy véleménynyilvánítás miatt mentek oda, ami egy kicsit mókás - korukhoz illően - és be sem tudtak jutni, ugyanis a lépcsőházban verőlegények fogadták őket. Ketten meg is sérültek.

- Mindehhez miért kellett nekik símaszkot viselni, hogyha ők pusztán a véleményüket akarták nyilvánítani?

- Nem viseltek ők símaszkot, volt akinél volt szintén ebből a mókából kifolyólag, de ez nem így történt, ezt nem tudom, hogy honnan szedte az a hírforrás, aki ezt közölte.

- Tisztázzuk, hogy mi is történt? Ők ezt egy mókának szánták, egy mókás véleménynyilvánításnak?

- Pontosan. És nem a Fidesszel szemben, hanem alapvetően a mai magyar politikával szemben. Ez arról szól, hogy tizenéves fiataloktól huszonegynéhány évig bezárólag, egyszerűen a véleményüket szerették volna kifejezni prominens Fidesz-vezető rendezvényén, de erre nem kaptak lehetőséget, ugyanis még a bejárat előtt verőlegények őket igencsak helyben hagyták.

- Egy diszkrét véleménynyilvánításhoz is azért nyilván valamilyen elsődleges bejelentés is kapcsolódna…

- Nézze, mivel a Zöldpártnak nincsenek lehetőségei a sajtóban megnyilvánulni, ezért ilyen meglepő, mókás dolgokkal próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy valami nincs rendben ebben az országban, valami nincs rendben ezen a választáson, valami nincs rendben a politikában. Szörnyű dolog az, hogy ma Magyarországon a véleménynyilvánítás, illetve a humor az alkotmány- és törvényellenesnek számít.

A Fidesz helyi országgyűlési képviselője, Arnóth Sándor szerint az akció Pokorni Zoltán és őellene irányuló, tudatos provokáció volt, aminek az üzenete a félelemkeltés.

(Krónika hírszolgálat)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bokrétaünnep Doborjánban

A burgenlandi Doborjánban (Raiding) tegnap délelőtt tartották az új Liszt Ferenc Centrum… Tovább olvasom