Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A Szombathelyen megfékezett férfi rálőtt a rendőrökre

A beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet.
Rálőtt az intézkedő rendőrökre péntek hajnalban a szombathelyi pszichiátria előtt dühöngő férfi, akit csak célzott lövésekkel tudtak megfékezni a járőrök - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel. A kórház tájékoztatás szerint a férfit súlyos sérülései miatt megoperálják.

Leibinger Eszter rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának biztonsági szolgálata reggel fél hatkor jelezte telefonon a rendőrségen, hogy egy férfi a közintézmény főbejáratánál benzint locsolt szét, az épület felgyújtásával fenyegetőzik, fegyverrel hadonászik.

A Huszár úti intézményhez kiérkező rendőrök a bejárat előtti parkosított területet lángokban találták, a megfékezhetetlen férfi a rendőrök irányába több lövést adott le fegyveréből - fűzte hozzá a szóvivő.

A szolgálatparancsnok célzott lövéseket adott le a 36 éves férfira, a lövedékek közül egy a vállát, egy a combját találta el - közölte.
A fegyverét elejtő söptei férfit a rendőrök elfogták, a mentők kórházba szállították. Állapota súlyos, a kórházban rendőrök őrzik. A járőrök sérülést nem szenvedtek, a tüzet a tűzoltók oltották el - tájékoztatott Leibinger Eszter.

Csuka Lajosné, a Markusovszky Kórház egyik igazgatója az MTI érdeklődésére elmondta: a férfit jelenleg műtétre készítik elő, mivel lőtt sérülései miatt megoperálják.

A korábbi sajtóhírekkel szemben a nyugat.hu úgy értesült, a meglőtt férfit nem az intézményben kezelték, hanem kora reggel autóval érkezett oda. A portásnak azt mondta, hogy egy hozzátartozóját akarja hazavinni, ám amikor bejutott, benzint locsolt szét és meggyújtotta azt, eközben látták meg nála a fegyvert.

Korábban

Rálőttek a rendőrök egy dühöngő, 30-40 év körüli férfira péntek reggel a szombathelyi kórház Huszár úton lévő pszichiátriáján. A beteg állítólag azzal fenyegetőzött, hogy ha nem engedik haza, felgyújtja az épületet.

Az esetről a Friss.hu portál számolt be, az internetes lap úgy tudja, hogy a férfit megpróbálták jobb belátásra bírni, de amikor egy fegyvernek látszó tárggyal hadonászni kezdett, három lövést adtak le rá. A súlyosan sérült férfit a mentők kórházba szállították.

Fotó: nyugat.hu
Fotó: Nyugat.hu

A pszichiátria épülete körül több rendőrautót és tűzoltót is látni lehetett a kora reggeli órákban, a sajtó munkatársait nem engedik be az intézmény területére.

Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta: az esettel kapcsolatban közleményt adnak ki.

A Nyugat.hu úgy tudja, 5 óra után érkezett a férfi azzal, hogy hozzátartozójáért jött, hogy hazavigye. A férfi a kapun behajtva gyúlékony anyagot locsolt szét a kertben, amit meggyújtott. Ekkor látták meg nála a fegyvert is és azonnal értesítették a rendőrséget.

Olvasóink írták

 • 2. pachakuti 2013. június 28. 12:07
  „"1.) Saját élete testi épsége ellen irányuló támadás, illetve az ilyen támadással közvetlenül fenyegető magatartás elhárítására.
  2.) Mások élete, testi épsége... (ua. mint az 1. pontban) ...elhárítására."

  Ez volt régebben. Hogy ma mit ír elő a fegyverhasználati szabályzat, azt nem tudjuk és mindent megtesznek, hogy ne is tudhassuk meg. Így nehéz megítélni vajon tapasztalatlanságból, félelemből vagy a szabályzat tiltása miatt nem használják gyakrabban fegyverüket a megtámadott rendőrök.”
 • 1. Emberségetavilágnak 2013. június 28. 09:09
  „Hát igen.
  Fel nem tételezik, hogy a rendőr majd használni is meri a fegyverét...
  Itt tartunk.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A NAV már szinte mindenkinek kiadta a trafiknyitáshoz az engedélyeket

A hivatalhoz a legfrissebb adatok szerint 5310 engedélykérelem érkezett, amelyből 5258 engedélyt már… Tovább olvasom