Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

A Szonda Ipsos szerint nőtt a Fidesz előnye

Nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben mind az összes választókorú, mind a választáson való részvételüket biztosra ígérő és pártot választók körében a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint, amelyet a szerdai Népszabadság közölt.
A szeptember 16-24. között 1500 fő megkérdezésével készült felmérés alapján a biztosan voksoló, pártot választók 65 százaléka szavazna a Fideszre, 17 százaléka az MSZP-ra, míg augusztusban és júliusban is az arány 61-18 százalék volt.

A Fidesz javulása valamelyest gyengítette a Jobbikot, amely az aktív választók körében 12 százalékon áll az augusztusi 15 százalék után. Az LMP jól hajrázik, a biztos pártválasztói körben újra elérte az 5 százalékot - írta a lap.

A Szonda Ipsos szerint a 10 ezer fő alatti településeken állított pártlistákon jelentős Fidesz-előnyt alakulhat ki az MSZP-vel és a Jobbikkal szemben: a kormánypártnak akár hétszer annyi szavazója is lehet, mint a másik kettőnek. Az itt élő emberek 54 százaléka azt állítja, hogy elégedett a mostani polgármesterrel, s újra rá szavaz.

A 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban a Fideszre csaknem négyszer annyian voksolhatnak, mint az MSZP-re és ötször többen, mint a Jobbikra. E településeken is nagy esélye van a jelenlegi polgármesterek újraválasztásának (47 százalék, szemben a leváltást szorgalmazó 35 százalékkal).

A fővárosban minden bizonnyal a Fidesz nyeri a listás szavazást, de a biztos pártválasztók közötti 48 százalékos támogatottsága alapján nem biztos a többsége a közgyűlésben, bár nem is elképzelhetetlen. A szocialisták két héttel a választások előtt 29 százalékot értek el, az LMP 12 százalékon, a Jobbik 10 százalékon állt a fővárosban - írta a Népszabadság a Szonda Ipsos kutatását ismertetve.

Olvasóink írták

 • 8. szilléri 2010. szeptember 29. 21:42
  „Ha már a Szonda is ezt írja, nagy a gány elvtársak !”
 • 7. deszkás 2010. szeptember 29. 16:14
  „DEZSŐ! Ilyet még a rém tv se mondott.Cáfold meg amit irtam ne hablatyolj! Ki pártolta a maszopot? Én? Rosszul vagy te összerakva. Tényeken ne vitatkozz mert ez inkább egy párttitkári véleményhez hasonlitható amit felhozol. Tényeket kérek.”
 • 6. dezső 2010. szeptember 29. 14:07
  „Pákász!
  A maszop Szegeden is lecsenget, te vagy a legnagyobb álmodozó.”
 • 5. pákásznák 2010. szeptember 29. 12:57
  „lacla, álmodozol, majd felébredsz, hgy bilibe lógott a kezed. Nem fog bekövetkezni, és Szegeden különösen számithatsz a jó eredményükre.”
 • 4. dezső 2010. szeptember 29. 09:58
  „Deszkás, Tótkomlósi!
  TEGNAP ELŐTTI HÍR!! A SVÁJCI ÜZLET EMBEREK FELÉRTÉKELTÉK MAGYARORSZÁGOT, AZ EMBEREK NEM CSAK DÉLMAGYART OLVASNAK ILL. BAL LIB MÉDIÁT.
  A MAGYAR EMBEREK NEM OLYAN BUTÁK MINT TI AKIK CSAK MASZOPOT LÁTTOK.”
 • 3. lacla 2010. szeptember 29. 09:17
  „Ez nem meglepő, az Mszp szépen, lassan elsorvad és az Szdsz, Mdf sorsára jut. Ezen nem kell csodálkozni Öszöd következményeként.”
 • 2. deszkás 2010. szeptember 29. 08:50
  „Az eddigi "győzelemmel" se tudnak mit kezdeni.Kurmányunk ki tudja hanyadszorra és mértékében ,idejében bevezeti azonnal az egykulcsos adót. A szuperbruttósitásról meg az önkormi után méltóztatnak szólni?”
 • 1. tótkomlósi 2010. szeptember 29. 08:39
  „ha csakis fidesz szimpatizánsokat kérdez, akkor akár 100% is lehet......

  kezdem unni a statisztikákat......”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkentette bruttó 6 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti… Tovább olvasom