Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

A tábori ágytól a barátnős túlélőcsomagig

Egy nap, és megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság Németországban. A fociőrület egy hónapig meghatározza a családok mindennapjait: a férjek megközelíthetetlenné válnak, az asszonyok pedig túlélőcsomaggal keresnek egy nyugodt helyet, esetleg cukrászdát a csevegésre, de olyan is előfordul, hogy a jól felkészült feleség számol be a ház urának a sporttörténésekről.
Nagy László és felesége tavalyi esküvőjükön. Fotók: Frank Yvette
Egy nap, és megkezdődik a labdarúgó-világbajnokság Németországban. A fociőrület egy hónapig meghatározza a családok mindennapjait: a férjek megközelíthetetlenné válnak, az asszonyok pedig túlélőcsomaggal keresnek egy nyugodt helyet, esetleg cukrászdát a csevegésre, de olyan is előfordul, hogy a jól felkészült feleség számol be a ház urának a sporttörténésekről. Közismert szegedi férfiak párjait kérdeztük, hogyan vészelik át az elkövetkező hónapot.

Minden labdarúgó-világbajnokság a párkapcsolat próbája: a négyévenkénti fociőrület idején a legtöbb férfi más frekvenciára hangol, mint kedvese. Ebből több csetepaté is adódhat, amit jobb kivédeni. A futballimádó Kalmár Márton szobrászművész – akinek édesapja, Gyuszi bácsi az 1941–42-es évad gólkirálya volt – bevallja: a pénteken kezdődő németországi vb előtt megvolt az első összecsapás a családban. – Valószínűleg ki kell költöznöm a konyhába egy tábori ágy és egy televízió társaságában, hogy nyugodtan nézhessem nyolcéves Andris fiammal a meccseket – mondja a művész. Nyilván félreérthette felesége, Kovács Hedvig szavait, aki éppen saját magának szeretne beszerezni egy kisebb tévét, hogy ne zavarja a fiúkat a szobában. Ahogy mondja, kimondottan örül Marci focimániájának, mert így legalább lefoglalja Andrist, akit már megfertőzött a játék. A tanárnő nem titkolja: megfőzi, megsüti a fiúk kedvenceit, aztán magukra hagyja őket, és a barátnőkkel cukrászdába megy.

Varga T. Zsuzsa imádja a labdarúgást
Szabadság vár a Barcelona kézilabdás szupersztárja, Nagy László feleségére is, hiszen a kiváló átlövő is szereti a futballt. Bár a fiatalasszony reménykedik, hogy a kézilabda vb-selejtezők után, június közepétől többet látja férjét, és nem csak a meccset nézi majd. A fiatal házaspár Barcelonában, a szentély mellett, a százezres stadion szomszédságában él, ahol a fociőrület elkerülhetetlen. „Mikor kezdődik a vb?" – kérdezi Nagyné Fazekas Erika, aki jobb a békesség alapon kicsit átformálódott, már néha az eredmények is érdeklik, de a vb alatt inkább barátnőivel, túlélőcsomaggal a hónuk alatt olyan helyre mennek, ahol nem a foci üvölt a tévéből. „Csak lesz ilyen is"– jegyezi meg reménykedve a fiatal nő, akinek nem kellett plusztévét beszereznie, mert máskor sem szokott a képernyő előtt üldögélni. Ha valaki mégis a focin kívül mást szeretne nézni, annak az egyik csatorna erre az egy hónapra kínál alternatívát: sorozatokat és nagy játékfilmeket tűzött programjára.

Köztudott, hogy Borovics Tamás színművész is sportőrült, de amikor a vébét szóba hozom, nem sorolja a válogatottak összeállítását, kiábrándít, merthogy ő a kosárlabda szerelmese. De megsúgja: „A feleségemmel beszélj". Zsuzsából ömlik a szó, két mondat után kiderül: imádja a labdarúgást, és az eredményekről ő tájékoztatja Tamást. Valamiért a törökökre esküszik, de mivel nem jutottak ki a vb-re, majd a csoportmeccsek közben dönti el, kinek szurkol. – Ha nem bánja másfél éves gyermekem és az apja, akkor egy hónapig kicsit hanyagolom a házimunkát – mondja Varga T. Zsuzsa színművész. A Szegedi Fürdők Kft. igazgatója, az egykori jégkorongos Bánáti Antal felesége már előre készült a világbajnokságra: elolvasott mindent, ami megjelent a csapatokról, hogy minél felkészültebb legyen. Bánáti Antalné tanárnő a latinos futballt kedveli: favoritjai a brazilok, a spanyolok, az argentinok és az olaszok. Nem vitás: szakértő az igazgató felesége.


Jótanácsok hölgyeknek

A családi béke érdekében néhány jó tanács hölgyeknek a labdarúgó világbajnokság idejére.
Alaphelyzet: mindig legyen a hűtőben sör.
Soha ne kérdezzék meg: Kedvesem meddig tart még a vb? Ki az Ronaldinho?
Ha kíváncsiak miért őrült meg férjük, nézzenek meg közösen egy brazil meccset.
Ne takarítsanak délután hattól este 11-ig.
Ne lepődjenek meg, ha egy hónapig férjük a legjobb futballista, játékvezető és tv kommentátor.
Ne tervezzenek közös programot férjükkel.
Mindig legyen kéznél a mentők hívószáma.
Most aztán kipróbálhatja, milyen a szingliélet. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebben keresnek állást, mint áprilisban

Országosan és helyi szinten is csökkent a regisztrált álláskeresők száma. Győr-Moson-Sopron megyében… Tovább olvasom