Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A tanácsadó és a pásztor

A pásztor egy magányos helyen a juhait legelteti. Megáll mellette egy vadonatúj metálszürke Audi...
A vezetője egy magabiztos fiatalember, Armani öltönyben, Cerutti cipővel, Ray Ban napszemüveggel és Kevin Klein nyakkendővel. Megkérdezi a pásztort: – Ha megmondom magának, hogy hány juha van, nekem ad egyet?
A pásztor ránéz a fiatalemberre, aztán a békésen legelésző nyájra, és nyugodtan azt mondja: „rendben".
A fiatalember odamegy az Audihoz, összeköti a mobiltelefonját a notebookjával, az interneten felmegy egy NASA-oldalra, GPS-helymeghatározójának segítségével letölti egy megfigyelő műhold képeit a környékről, megnyit egy adatbankot, egy szkennelőprogrammal összeszámolja a juhokat, majd egy 15 oldalas jelentésben kinyomtatja, aztán odafordul a pásztorhoz és azt mondja: „Pontosan nyolcvanhét juha van itt a környéken."
„Igaza van – válaszolja a pásztor –, válasszon ki egy juhot magának." A fiatalember kiválaszt egy nem túl nagy, de szép bundájút, beteszi az Audi csomagtartójába. A pásztor ránéz, egy kicsit gondolkozik, aztán megszólal:
– Ha megmondom magának, hogy mi a foglalkozása, visszaadja?
Erre a fiatalember: „Rendben, miért ne?"
A pásztor így kezdi: – Maga tanácsadó.
– Honnan jött rá?
– Nem volt nehéz – feleli a pásztor. – Először is idejön, anélkül, hogy bárki is hívta volna. Másodszor: egy juhot akart fizetségül, hogy megmondja nekem azt, amit úgyis tudtam. És harmadszor: fogalma sincs arról, amivel én foglalkozom. És most akkor adja szépen vissza a pulit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Ászok-vereség

Teke Szuperliga, férfi

BKV Előre–S. Ászok 8:0 (3426–3164). Harmadik… Tovább olvasom