Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

A tanulmányok előrehaladásának sebességét szabályozná a HÖOK

Nem a lehetséges vizsgák számát maximálná, hanem a tanulmányok előrehaladásának minimális sebességét szabná meg a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), amely szombaton tartotta közgyűlését Szombathelyen.
Annak a hallgatónak, aki nem tudja adott idő alatt az előírt kreditmennyiség legalább felét teljesíteni, szűnjön meg a hallgatói jogviszonya - ismertette javaslatukat Körösparti Péter, a HÖOK elnöke, a közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón. Egy 180 kredites képzés esetén, ideális esetben egy év alatt 60 kreditet kell teljesíteni, aki tehát két félév alatt nem tud 30 kreditet teljesíteni, annak szűnjön meg a hallgatói jogviszonya - mondta.

Egyetértünk azzal, hogy szükség van új felsőoktatási törvényre, és azzal is, hogy értékalapú legyen a felsőoktatás, a jelenleg hatályos törvény ugyanis kicsit terjengős és túlszabályozott - fűzte hozzá, jelezve azt is, hogy a törvény keretjellegét tekintve azonban aggodalmukat fejezik ki, a kerettörvény ugyanis szerintük akkor értelmezhető, ha ahhoz rendelkezésre állnak az alsóbbrendű jogszabályok és azok előzetes véleményezésére is van lehetőség.

Körösparti Péter javaslataik közül - melyeket jövő héten írásban is eljuttatnak majd az oktatási tárcához - kiemelte még azt, hogy szerintük komolyabban kellene venni az oktatói munka hallgatói véleményezését, és egy olyan rendszert kellene kidolgozni, amelynek közvetlen hatása van az oktató bérezésére, jutalmazására vagy esetleg foglalkoztatására is.

Olvasóink írták

  • 1. achilleus 2010. december 05. 09:33
    „"Egy 180 kredites képzés esetén, ideális esetben egy év alatt 60 kreditet kell teljesíteni, aki tehát két félév alatt nem tud 30 kreditet teljesíteni, annak szűnjön meg a hallgatói jogviszonya - mondta."
    ---- ennek hátulütője lehet a kredites, de nem fontos tárgyak felvételének elburjánzása az első félévekben a komolyabb felkészülést igénylő, vélhetően az adott szak szempontjából alapvető tárgyak hátrányára. Főleg, ami a vizsgaidőszakot illeti! (Persze nem ártana ezeket a kabarékörbe tartozó kurzusokat kigyomlálni a tantervekből, különösen az elejéből, igaz ez meglehetősen nehéz, mert sem a potyázó hallgató, sem az alibióra- és hallgatóságszámot jószerével csak ezekkel felmutató oktató nem érdekelt az eltávolításukban)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a december 4-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom