Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

A taxisok készek a ´90-eshez hasonló demonstrációra is - videó, fotók

Hétfő délután három órakor közel ezer taxis indult el a budapesti 56-osok teréről, hogy a januártól életbe lépő új rendelkezések ellen tiltakozzanak.

Sikeresnek és a  hivatásukhoz méltónak nevezte a hétfő délutáni budapesti  forgalomlassító demonstrációt az Országos Taxis Szövetség elnöke;  Metál Zoltán az MTI-nek azt mondta, csak a főváros vezetésén múlik,  hogy a jövőben ne kelljen hasonló tiltakozó akciókat szervezniük.  

A főváros valamennyi fuvarszervező cége jelen volt  járműveivel a megmozduláson. A több mint ezer jármű az egykori  Felvonulási térről indulva járta körbe a belvárost, majd visszatért  a kiindulópontra.  

A menet első autója már a Városháza előtt állt, amikor az utolsó  kigördült az egykori Felvonulási térről, míg a visszaúton az első  gépkocsi már megérkezett a kiindulópontra, amikor az utolsó jármű  még a Margit hídon haladt.  

A végig dudáló járművek torlódásokat okoztak, de az MTI  tudósítói a rendőrök által biztosított útvonalon sem az autósok, sem  a gyalogosok részéről nem tapasztaltak méltatlankodást. Több helyen  integettek, tapsoltak a transzparensekkel és szalagokkal  feldíszített járműveknek, az Oktogonnál egy civil szervezet  szimpátiatüntetést tartott.   

A forgalomlassító megmozdulást, az egy héttel ezelőtti  tüntetéshez hasonlóan, azért szervezték, hogy hatóságilag rögzített  árat, vagyis fix tarifát vezessenek be minden taxitársaságnál,  szabályozzák a taxisok jelenleg több mint 6 ezres létszámát, és az  új technikai és műszaki előírások csak az újonnan taxiként beálló  járművekre vonatkozzanak.  

Az MTI tudósítóját szállító taxis azt mondta, a bevezetendő  rendelkezések miatt veszélybe kerül családjának megélhetése is, mert  új, a kritériumoknak megfelelő járművet nem tudna venni. Jelenlegi  autója azért lenne alkalmatlan taxigépkocsinak, mert annak a  csomagtartója mindössze 415 literes, nem éri el a meghatározott 430  litert, a tengelytávja pedig 5 milliméterrel rövidebb, mint a  meghatározott 2550 milliméter.  

Metál Zoltán, a több mint két órán át tartó, több kilométer  hosszúságú konvojjal végrehajtott akciót az MTI-nek nyilatkozva  "sikeresnek, célravezetőnek, kulturáltnak és fegyelmezettnek"  minősítette. Hozzáfűzte, érzik az emberek szimpátiáját és  támogatását, és ennek jelét látták útközben is.  

Az Országos Taxis Szövetség elnöke külön kiemelte, hogy  valamennyi taxi társaság, még a Főtaxi járművei is részt vettek a  felvonuláson, így "a provokáció, a távolmaradásos, megfélemlítős  zsarolás" nem valósult meg. Közlése szerint minél hamarabb  szeretnének tárgyalóasztalhoz ülni a főváros vezetésével, hogy  megegyezzenek munkakörülményeikről és jogaikról.  

A megmozdulás szervezője azt mondta, bíznak a mielőbbi  megegyezésben, de kilátásba helyezte: készek további demonstrációt  szervezni, vagy akár - ha a követeléseiknek nem tesznek eleget - az  1990. októberi taxisblokádhoz hasonló megmozdulást tartani.  

Vizy András, a Főtaxi szóvivője az MTI-nek hétfőn azt mondta: a  Budapesti Közlekedési Központ (BKK) taxiszolgáltatásokra vonatkozó  egységesítésének néhány pontjával ők sem értenek egyet. Ugyanakkor  hozzátette, meggyőződésük, hogy a taxisok helyzetének békés és  minden érdekelt fél számára elfogadható rendezése nem utcai  megmozdulásokkal, hanem jól előkészített, többoldalú egyeztető  tárgyalásokkal érhető el.   

Az MTI felvételei.
Vitézy: fél éve egyeztetünk
Vitézy  Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának  közlése szerint fél éve egyeztetnek a taxis érdekképviseletekkel az  új taxirendeletről, és annak során a szakszervezetek kéréseit is  figyelembe vették.  

Taxis szervezetek hétfő délután forgalomlassító  demonstrációt tartottak Budapesten, ennek keretében a Hősök teréről  indulva a Városházához, majd onnan vissza a Hősök terére vonultak.  Azt követelték, hogy a főváros ne döntsön a szakmai szervezetek  támogatása nélkül az új rendeletről.

A BKK vezérigazgatója az  MTI-nek hétfőn elmondta: a taxis szervezetek azt kérték a  fővárostól, korlátozzák a taxik számát Budapesten, hogy biztosabb  megélhetés legyen a személyfuvarozás, és szabályozottabb legyen a  piac.   Mivel direkt módon a taxik számát korlátozni nem lehetséges,  olyan műszaki és egyéb feltételeket szabnak, amely szűkíti a kört és  egyben javítja a szolgáltatás színvonalát - közölte Vitézy Dávid.  

Hozzátette, hogy a pontos műszaki paramétereket a taxisok  javaslata alapján állították össze. Ezek között szerepel az egységes  arculat, az egységes nappali-éjjeli tarifa, és az is, hogy 4 személy  szállítására alkalmas, legalább Euro IV-es besorolású motorral  rendelkező autókkal lehetne csak taxizni.   A legutóbb múlt pénteken  egyeztettek a felek, a bevezetésre 2013 januárjától lenne lehetőség,  és egy év alatt állna át teljesen a rendszer. Vitézy Dávid felhívta  a figyelmet arra, hogy a szabályok szerint nem lehet megbüntetni  valakit azért, mert olcsóbban szállít utasokat, ezt a fix tarifa  bevezetésével sem lehet elérni.   

A BKK vezérigazgatója úgy fogalmazott: nem tudják a taxisokat  saját maguktól megvédeni, és szabályozással megakadályozni, hogy ők  maguknak kárt okozva a gazdaságosnál olcsóbban fuvarozzanak. A  szigorúbb műszaki és minőségi elvárások beszabályozhatják a piacot,  de a piaci versenyt nem lehet korlátozni - hangsúlyozta.

Közlése  szerint a központ fontosnak tartja, hogy a szolgáltatás minősége  egységes legyen, ezért kötelezően előírnák, hogy minden taxiban  legyen klímaberendezés, fogadjanak el bankkártyát és tiltott legyen  a dohányzás. A szabályozáshoz szigorúbb ellenőrzés is társul majd,  ezzel a megengedettnél magasabb áron fuvarozó "hiénákat" kívánják  kiszűrni, akiknek gyakran esnek áldozatul a külföldi turisták -  mondta Vitézy Dávid.

Kitért arra, hogy a taxisokkal tucatnyi  alkalommal egyeztetett a főváros vezetése és a BKK, és a további  tárgyalásokra is nyitottak a rendeletnek a Fővárosi Közgyűlés által  június 20-án esedékes tárgyalása előtt.

Metál Zoltán, az  Országos Taxis Szövetség elnöke az MTI-nek múlt csütörtökön azt  mondta, semmilyen dokumentumot nem kaptak a városházától az új  taxirendeletről, de a kiszivárgott információk minden szakmaiságot  nélkülöznek, ezért demonstrálnak.   Hozzátette: voltak egyeztetések  korábban, de ezeken nem közeledtek az álláspontok. Közlése szerint a  műszaki paraméterek szigorítását azért támogatták, mert ezért  cserébe Budapest olyan mértékű fix tarifát vezetett volna be, amely  mindkét félnek kedvező lenne. Kiderült azonban, hogy egy éven belül  egységesíteni akarják a taxikat, a szövetség viszont 5 éves átfutási  időt javasolt.

_____________________________________________________________
Hétfő délután három órakor közel ezer taxis indult el a budapesti 56-osok teréről. A sofőrök így akarják felhívni a figyelmet munkakörülményeik és jogaik rendezésére, és tiltakoznak a hivatásukat érintően januártól életbe lépő új rendelkezések ellen. A Budapesti Közlekedési Központ által a fővárosnak készített tervezetcsomag szerint ugyanis 2013. január 1-től a fővárosi taxik egységes arculatot kapnának, valamint csak tíz évnél fiatalabb, meghatározott műszaki paramétereknek megfelelő gépkocsik lehetnének használatban. Ezek mellett szabályoznák az alapdíjat és a maximális kilométerdíjat is.

{liveinfo}ag8w9u{/liveinfo}
Live Info videó

A demonstrálók az Andrássy úton, majd a Lánchídon, a Fő utcán, a Batthyány téren, és a Margit hídon keresztül térnek vissza a tüntetés végén Pestre. A figyelemfelkeltő megmozdulást a Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezete hirdette meg.

Olvasóink írták

  • 1. Tambitoma 2012. június 04. 17:41
    „Azt hiszem lassan minden szakma tuntethetne. Mi lett ebben az országban. Na lehet lekomcsizni. De régen simán megéltunk munkából. Ki többet akart maszekolt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Letöltendő szabadságvesztést kér az ügyész Kolompár Orbánra

Letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat… Tovább olvasom