Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

A te üzenete

A pszichológusok már régen felismerték, három kutató viszont egy tesztsorozatban most meg is erősítette: veszélyezteti a párkapcsolatokat a túl sok te! Te vagy az, te voltál, te csináltad!
Rachel Simmons és kutatócsapata a Pennsylvania egyetemről az elmúlt hónapokban 59 pár úgynevezett konfliktusbeszélgetését elemezte. Ennek alapján az én és a mi teljes mértékben pozitívan értékelendő, a te viszont riasztó jel a partnerkapcsolat szempontjából – írta a Psychologie Heute című német szaklap.

A teszten részt vevő párok azt a feladatot kapták, hogy partnerkapcsolatuk egyik érzékeny pontját vitassák meg tíz perc alatt, és törekedjenek arra, hogy mindkét fél számára megnyugtató megoldást találjanak.

Azoknak a pároknak, amelyek gyakran használták a mi kifejezést, nagyon jó esélyük volt a megegyezésre, miközben a te szó használata gyakran hozott nem megfelelő eredményt.

A mi kifejezést használók a tanulmány szerint nem ellenfélnek tekintik egymást, hanem partnernek, és a konfliktus megoldását közös felelősségnek tekintik. A teszten részt vevő párok valamennyien együtt élnek, többségük házasságban, és átlagéletkoruk 37 év volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom