Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

A temetőben lopta el idős emberek értékeit

A temetőbe látogató egyedülálló idős emberek figyelmetlenségét használta ki és lopta el értékeiket egy mosonmagyaróvári fiatalember az elmúlt hetekben.
Számos bejelentés érkezett a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra egy temetői „szarkáról”, aki előszeretettel dézsmálta az őrizetlenül hagyott táskákat. A mosoni és a magyaróvári sírkertben több alkalommal előfordult, hogy egyedül lévő idős emberek miközben vízért mentek, vagy az elszáradt virágokat vitték el a szeméttárolóba, kézitáskájukat a síroknál hagyták, vagy egyszerűen a biciklikormányon felejtették.
Ezt használta ki egy ismeretlen, és a magukra hagyott táskákból készpénzt, okmányokat vitt el. Alkalmanként a néhány ezer forinttól a 20 ezres összegig lopott el készpénzt a táskákból.
A rendőrök a nyomozás során eljutottak a többszörösen büntetett helybéli 22 éves K. Viktorhoz, aki alaposan gyanúsítható a lopások elkövetésével. A fiatalember kihallgatása során tíz esetet beismert, a további nyomozás feladata, hogy kiderítse, további bűncselekmények elkövetése is összefüggésbe hozható-e a gyanúsítottal. K. Viktorral szemben lopás és okirattal való visszaélés gyanúja miatt indítottak eljárást, a bíróság pedig elrendelte előzetes letartóztatását.
A fiatalembert egyébként már jól ismerik a rendőrök, hiszen korábbi vagyon elleni bűncselekményei miatt legutóbb áprilisban ítélte a bíróság felfüggesztett börtönre, a kapitányságon pedig egy hónappal ezelőtt fejeztek be egy másik ügyben vele szemben folytatott nyomozást.
Bár a temetői tolvaj jelenleg előzetes letartóztatásban van, a rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy a temetőkben továbbra se hagyja senki őrizetlenül értékeit még rövid időre sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 06.27.

Tovább olvasom