Délmagyar logó

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 8°C | 19°C Még több cikk.

A térfigyelőkamera-rendszer bővítését tervezik Pécsett

Az elmúlt egy évben több, nagy visszhangot kiváltó súlyos bűncselekmény történt Pécsett.
A térfigyelőkamera-rendszer bővítését tervezik, továbbá ideiglenes tanácsadó testületet hoznak létre a közbiztonság javítására Pécsett.

A város közgyűlése csütörtöki ülésén támogatta azt a javaslatot, amely lehetővé tenné, hogy a jelenlegi tizennégy mellett további kilenc forgalmas helyszínen is működhessenek kamerák. A beruházás költsége tizenkét és fél millió forint, ebből tízmillió forintot pályázati forrásból teremtenének elő.

A jelenleg több mint harminc kamerából álló pécsi közterület-figyelő rendszert 2010 nyarán adták át. Dakos József, Baranya rendőrfőkapitánya az MTI érdeklődésére csütörtökön azt mondta: a tervek eredetileg hetvenhat kamerára készültek, így a bővítés kizárólag az anyagi lehetőségektől függ.

A közgyűlés döntött a közbiztonsági ideiglenes tanácsadó testület felállításáról is. A Nagy Csaba fideszes alpolgármester által vezetett, szeptember 19-ig működő héttagú grémium feladata, hogy javaslatokat tegyen a közbiztonság javítására.

Az elmúlt egy évben több, nagy visszhangot kiváltó súlyos bűncselekmény történt Pécsett. Tavaly nyáron Bándy Kata rendőrségi pszichológus vált erőszak áldozatává, gyilkosát azóta tényleges életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a bíróság. Idén februárban egy utcai rablás sértettje halt bele sérüléseibe, április elején pedig Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester húszéves lányát bántalmazta brutálisan egy férfi.

Dakos József és Korontos Zoltán, Pécs rendőrkapitánya Pécs és Baranya megye tavalyi bűnügyi helyzetével kapcsolatos közgyűlési beszámolójában azt mondta: a megye és a város bűnügyi mutatói jobbak az országos átlagnál, mégis történt néhány olyan eset, amely jelentősen csökkenthette az emberek szubjektív biztonságérzetét.

Hangsúlyozták, hogy a rendőrség nagy erőfeszítéseket tesz a közbiztonság további javításáért és a bűnmegelőzésért, vannak azonban olyan esetek, amelyeket nem lehet megakadályozni.

Olvasóink írták

  • 1. _csutak_ 2013. május 17. 11:59
    „Mivel egy rendőrségi polgári alkalmazott és a polgármester lánya az áldozat természetesen erre most van pénz.
    Ha Réz Juliska meg Nagy Mancika lett volna az áldozat semmi nem történne, sajnos.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NGTT: helyzetbe kell hozni a családokat

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) elsőrendű érdeknek és feladatnak tartja a családok… Tovább olvasom