Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

A tervezett földgázmennyiség érkezett Magyarországra

Pénteken a teljes tervezett és szerződött földgázmennyiség beérkezett Magyarországra Ukrajna felől, és a szombati mennyiséget is visszaigazolta az ukrán földgázszállító cég.
Lakatos Edina az FGSZ szóvivője a közleményben kijelenti: a szállítások jelenleg szerződésszerűen folynak. A határnyomás értéke még nem a szerződésnek megfelelő (47 bar), de folyamatosan emelkedik. Értéke 10 órakor 45 bar volt. A szombatra várható földgázfogyasztás 63-64 millió köbméter. Ennek egyébként több mint fele (37 millió köbméter) érkezik Ukrajnán keresztül Oroszország felől; a többi itthoni termelés, illetve nyugati import.

Romániába harmadával kevesebb földgáz érkezik

Harminc százalékkal esett vissza a Romániának szállított orosz földgáz mennyisége, közölte szombat délelőtt Ioan Rus, az importáló Transgaz igazgatója. "Románia általában naponta körülbelül 10 millió köbméter földgázt kap az Ukrajnán keresztül húzódó vezetéken át, de pénteken összesen csak 7 millió köbméter jött", mondta a román vállalat vezetője. Adriean Videanu, gazdasági miniszter szombatra tanácskozásra hívta a gáziparban dolgozó romániai vezetőket, hogy megvitassák a helyzetet. "Az országnak van elég tartaléka ahhoz, hogy egy effajta visszaesést a fogyasztók ne érezzék meg", mondta a miniszter. Románia földgázszükségletének körülbelül egyharmadát importálja Oroszországból, Ukrajnán keresztül.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Négyéves fia halálát okozta az ittasan vezető apa

Saját bevallása szerint ittasan vezette kocsiját az a féfi, aki végül autójával egy ház kertjében… Tovább olvasom