Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

A test jelzései

Sokan tanácstalanok, és nem tudják, hogy fájdalmukkal, panaszukkal mikor és milyen orvoshoz forduljanak. Mikor kell mentőt hívni, és mikor lehet még várni? Ezekre a kérdésekre ad választ, és a leggyakrabban előforduló tüneteket mutatja be dr. Kullmann Tamás, belgyógyász orvos Betegségek tünetei – Mikor forduljunk orvoshoz? című könyve.
A könyv a SpringMed Kiadó gondozásában megjelenő Egészségtár sorozat nyolcadik kötete. Nem szakembereknek szóló tudományos munka, hanem közérthetően, világosan megfogalmazott mű arról, hogy a különböző panaszokkal mikor és milyen orvoshoz kell fordulni. A könyv szervrendszerenkénti csoportosításban, a leggyakrabban előforduló tüneteket mutatja be azzal a céllal, hogy az olvasó tisztában legyen teste jelzéseivel, és józanul, higgadtan mérlegelve a megfelelő időben menjen el a szakemberhez.

Megtudható például, hogy a szokatlanul erős mellkasi, hasi fájdalom és fejfájás azonnali kórházi ellátást igényel. Felhívja a figyelmet arra, hogy általában a menedzsereknél előforduló probléma, hogy szívinfarktus esetén tovább akarják intézni ügyeiket, mintha egy telefon fontosabb lenne életüknél. Ugyanakkor megjegyzi azt is, hogy a szerelmi bánat okozta „szívfájdalom" orvosi szempontból nem számít életveszélyes állapotnak.

További részletes információ olvasható a derékfájásról, lázról, szívdobogásról, emésztési panaszokról, testsúlyzavarokról, bőr-, idegrendszeri, érzékszervi tünetekről, hangulatzavarokról.

A kötet utolsó fejezetében a szerző az egészség megőrzése érdekében ad – tegező hangnemben – életmódtanácsokat. Szót ejt többek között az evésről, alvásról, dohányzásról, sportolásról, italokról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domínium a Rába partján

A Rába Domínium Ingatlan Kft. Győr-Moson-Sopron, Komárom és Veszprém megyében mintegy huszonnyolcezer négyzetmétert kitevő nyolc létesítmény gazdája, száznál több bérlője van világcégtől a kis magántársaságig. Évi bérleti bevétele mintegyhétszáz - millió, s a folyamatban lévő fejlesztéseinek értéke meghaladja a négymilliárdot. A Domínium feje Rigó László. Tovább olvasom