Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

A tisztább fővárosért pókerezett Demján

Budapest levegőjének tisztítására fordítja a legutóbbi, 13 ezer fontos pókernyereményét Demján Sándor, a nevéről elnevezett alapítványon keresztül.
A londoni pókervilágversenyen elnyert összeget, több mint négymillió forintot a Levegő Munkacsoport használhatja fel. A tervek szerint fák- és kuszónövények telepítésére hirdetnek pályázatot Budapest belső kerületeiben lakóközösségeknek és közintézményeknek.

Takács Ildikó, a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumának tagja a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy Demján Sándor a hobbitevékenységéből, a pókerből származó nyereményeit mindig közcélokra ajánlotta és ajánlja fel.

Lovassy Tamás és Lukács András
Lovassy Tamás és Lukács András.


Lovassy Tamás, a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumának elnöke emlékeztetett arra, hogy a 90-es években a rendszerváltást segítő alapítvány 2006-tól elsősorban az oktatás, a köznevelés és a tudomány területén nyújt támogatást végső célként Magyarország versenyképességének erősítéséért. Az elnök hangsúlyozta, hogy számukra fontos a környezettudatosság, így kerültek már korábban is kapcsolatba a Levegő Munkacsoporttal.

A Levegő Munkacsoport témavezetője, Pál János elmondta, hogy a több mint négymillió forint felhasználása attól függ, hogy hány fát és kúszónövényt tudnak ültetni. Felhívta a figyelmet arra, hogy Budapest belvárosában egy főre egy négyzetméter zöldterület jut, míg az európai uniós előírás 24 négyzetméter.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke hozzátette, hogy az alapítvány támogatásával 2007 és 2010 között háromszáz fát és számos növényt ültettek el többek között az Andrássy és a Rákóczi úton, illetve a VII. kerületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyarországra a rosszabb minőségű jut: az azonos márka Nyugaton jobb

Újabb vizsgálat bizonyítja, hogy azonos név alatt forgalmazott termékek Nyugaton jobb minőségűek,… Tovább olvasom