Délmagyar logó

2016. 12. 07. szerda - Ambrus -5°C | 3°C

A tojás ára nőtt, a benziné csökkent

A fogyasztói árak az idén októberben stagnáltak az egy hónappal korábbi adatokhoz képest.

A fogyasztói árak változása - Kattintson a képre!
A fogyasztói árak az idén októberben stagnáltak az egy hónappal  korábbihoz képest, és 3,2 százalékkal haladták meg a 2004. októberi  szintet – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az elemzők 3,46 százalékos 12 havi fogyasztói áremelkedést vártak októberre.  Az idén az első tíz hónapban az árak 3,6 százalékkal haladták  meg az egy évvel korábbit. 

A fogyasztói árak az idén szeptemberben 0,2 százalékkal nőttek  az egy hónappal korábbihoz képest, és 3,7 százalékkal haladták meg a  2004. szeptemberi szintet. 

Tavaly októberben a fogyasztói árak 6,3 százalékkal haladták meg  az egy évvel korábbi szintet. 
Egy hónap alatt az élelmiszerek árai 0,1 százalékkal nőttek.  Csökkent 0,4 százalékkal az idényáras élelmiszerek, 0,5 százalékkal  a sertéshús, 0,3–0,3 százalékkal a baromfihús és a péksütemények  ára. Ezzel szemben 4,3 százalékkal nőtt a tojás, 4,2 százalékkal a  sertészsiradék, 0,8 százalékkal a cukor, 0,4 százalékkal a tej és  0,3 százalékkal a kávé ára.  

Az idényáras élelmiszerek nélkül számítva az élelmiszerek árai  az előző hónaphoz képest 0,1 százalékkal nőttek.  

A legnagyobb mértékben, 3,4 százalékkal a ruházkodási termékek  árai emelkedtek. A háztartási energia, a szeszes italok, a  dohányáruk és a szolgáltatások körében szintén áremelkedést mértek. A  tartós fogyasztási cikkek és az egyéb cikkek, üzemanyagok körében  árcsökkenés következett be. Az utóbbin belül a járműüzemanyag-árak  4,5 százalékkal csökkentek.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szaténruha az üzletpolitika árnyékában

A Délmagyarország Presztízs Díj-átadó a helyi társasági élet egyik legrangosabb eseményeként, a… Tovább olvasom