Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

A tömegközlekedés szürke napja

A híradások alapján kiélezettnek tűnt a helyzet, ami kedden az új munkajogi szabályozás miatt Franciaországban általános sztrájkhoz, „megatüntetéshez” vezetett. Ám Párizsban élő magyar olvasónk ezt nem egészen így látta.
A munkajogi reform ellen meghirdetett általános sztrájk keretében több mint száz tüntetés volt országszerte. Több

tízezren vonultak az utcákra Párizsban, ahonnan olvasónk, Nóra küldött hangulatjelentést. A megmozdulások valódi oka szerinte a 10 százalékos munkanélküliség, ami fiataloknál majdnem 20 százalék, így a kétéves próbaidő bevezetése, ami alatt indoklás nélkül felmondhatnak a 26 év alattiaknak első munkahelyükön, csak olaj volt a tűzre. A

diákok azt kifogásolják, hogy így „eldobható munkavállalók” egész nemzedéke alakul ki. „A sajtó a keddet »fekete napnak« keresztelte a tömegközlekedés szempontjából, a média szinte csak arról szólt, mit és hogyan közelíthetünk meg. Mégsem volt komolyabb fennakadás. A francia főváros nem bénult meg, a föld feletti forgalmat korlátozták leginkább a fél háromkor kezdődő tüntetés idején és helyszínén, a metrók, a gyorsvasutak ritkított járatokkal, de problémamentesen közlekedtek” – írta levelében Nóra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

lajtos javulóban

Lajtos Dávid, a Győri ETO csatára megsérült a Tatabánya elleni bajnoki mérkőzésen. A hétvégén… Tovább olvasom