Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

A trafiktörvény ellen tüntetett a DK

A Fidesz székházánál tartott demonstrációhoz az MSZP és az MSZDP is csatlakozott.
Néhány százan vettek részt a trafiktörvény elleni tiltakozó demonstráción, amelyet a Demokratikus Koalíció (DK) szervezett a Fidesz Lendvay utcai székháza elé szombat délután. A demonstrációhoz az MSZP és az MSZDP is csatlakozott.

Varju László országgyűlési képviselő, a DK pártigazgatója beszédében úgy fogalmazott: a Fidesz-maffia azért tud fennmaradni és virágozni, mert 5 ezer embernek évi 10 millió forint könnyű, de bűnös fizetést garantált a dohánypiac újrafelosztásával.

Az Orbán-maffia árnyékállama mára a hivatalos állam helyébe lépett. Se demokrácia, sem tisztességes piacgazdaság nem lesz Magyarországon, amíg ezt a maffiát el nem űzik - hangoztatta az ellenzéki politikus.

Honnan tudja Orbán Viktor, hogy milyen beállítottságú pályázók nyertek trafiküzemeltetési jogot? - tette fel a kérdést Varju László, reagálva a miniszterelnök pénteki rádiónyilatkozatásra.

A Fidesz újraosztotta a piacot, és maguk felé hajlott a keze, ezért feljelentést tettünk a Legfőbb Ügyészségnél a "trafikmutyi" miatt - jelentette be a politikus.

Megfogalmazása szerint "ez a XXI. századi modern magyar maffia történetének bűzlő trágyadombja". Beszédében keresztapának nevezte Orbán Viktort, majd beszédét "tűnjetek innét!" felszólítással zárta.

Varju László felszólalása után a hallgatóság hosszan skandálta, hogy "Orbán takarodj!".

Vadai Ágnes, a DK elnökségi tagja beszédében "kis diktátornak" nevezte a kormányfőt, akinek "fontosabb a politikai pártja, mint a hazája". Az ellenzéki politikus felszólalásában követelte a Portik-ügy, az UD Zrt. és a játékgépekkel kapcsolatos akták nyilvánosságra hozatalát. Orbán Viktor, aki azt állítja magáról, hogy ő ma Magyarország miniszterelnöke, "már régen nem az országot szolgálja" - fogalmazott Vadai Ágnes.

A demonstrálókat a Fidesz-székházra kifeszített hatalmas molinó fogadta, azzal a felirattal, hogy "Együtt a maffiabaloldal", mellette Mesterházy Attila, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Portik Tamás portréjával.

A demonstrálók egyebek mellett "Megszívtuk", "A Fidesz súlyosan károsítja az Ön és környezete megélhetését", "Mutyifilter", "Nemzeti Maffia Zrt." feliratú transzparensekkel félig megtöltötték a Lendvay utca Dózsa György út és Rippl-Rónai utca közötti szakaszt. A tüntetés végén Mutyifilter feliratú cigarettás dobozokkal dobálták meg a Fidesz székházát.

A demonstrálók között jelen volt Horváth Csaba, az MSZP alelnöke is.

Olvasóink írták

 • 4. jagoda194 2013. május 23. 10:51
  „Csaba,Ági meg Laci <moderálva> kemények voltak,biztos a székrekedéskor nem erőlködnek jobban,vagy birkózó szőnyegen aludtak?”
 • 3. SP 2013. május 18. 23:24
  „Sok pénzbe került ez a műbalhé demonstráció is. Ki fizette?
  Ron Werber szervezte?

  Gyurcsány
  nyakba akasztós reklámfelülettel megjelent-e csaholni Viktorra?

  Fideszes indította a trafikos balhét.
  Ez volt a bedobott csont, amire ráharaptak, amin most rágódni lehet "együtt".”
 • 2. Roland1000 2013. május 18. 18:00
  „Komolyan kérdezem! Van ennél lejjebb - Európa közepén -, mint amit ennek az országnak a politikusai művelnek? És az a legszörnyűbb, hogy mindkettőnek sok igazság van a szavaiban..., épp csak egy kicsit túloznak.”
 • 1. queenmargareth1 2013. május 18. 17:21
  „késő..késő most már ment újra átgondolni elkésett a békevágy...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Oláh Lajos: nem válaszol a miniszter a parlagfűvel kapcsolatos kérdésre

A független képviselő a Ház elnökéhez fordul. Tovább olvasom