Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

A tűzről és a tűzoltókról szavaltak

A tűzről és a lánglovagok férfias és veszélyes munkájáról szóló műveket adtak elő általános és középiskolások egy Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről elnevezett a vers- és prózamondó versenyen szombaton Karcagon.
A nagykun város Déryné Művelődési és Ifjúsági Központjában fellépett diákok számára előadásra javasolt több mint hetven művet a Karcag és Térsége Tűzvédelméért Alapítvány a helyi irodalmat tanító pedagógusok segítségével állította össze.

A tűz és a tűzoltók ihlette műveket tartalmazó felsorolásban szerzőként a hazai literatúra olyan ismert költői is szerepelnek, mint Ady Endre, Áprily Lajos, Babits Mihály, Dsida Jenő, József Attila, Kosztolányi Dezső, Nagy László, Petőfi Sándor, Tompa Mihály, Tóth Árpád, Weöres Sándor Zelk Zoltán. Az írók sorában egyebek mellett Gárdonyi Géza, Jókai Anna, Jókai Mór, Lázár Ervin, Móricz Zsigmond írásai gazdagították a választható kínálatot.

A rendezvényen a korábbi évek hagyománya alapján több határainkon túli magyarlakta település iskoláinak diákjai is indultak. Ezúttal Kárpátaljáról és Erdélyből érkeztek fiatalok a karcagi vetélkedőre.

A győztesek könyvet és egy Szent Flóriánt ábrázoló szobrot kaptak jutalmul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Critical Mass demonstráció Budapesten

Elkezdődött a Critical Mass kerékpáros és babakocsis felvonulás szombaton 15 órakor a fővárosi… Tovább olvasom