Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

A vagyonosok megértik, hogy többet kell adniuk a közösbe

A vagyonos embereknek tudomásul kell venniük, hogy társadalmi felelősség terheli őket, hogy többet adjanak a közösbe, ezért megértéssel fogják fogadni a vagyonadó tervét - mondta csütörtökön, a Gazdasági Egyeztető Fórum (GEF) ülése után Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke, ingatlanfejlesztő üzletember.
Az ülés közben jelentette be újságíróknak Bajnai Gordon miniszterelnök, hogy nem csak az ingatlanokat, hanem más vagyonelemeket megadóztató javaslatot nyújt be az MSZP-frakciónak. Az ingatlanok pedig csak 30 millió forint felett adóznának. A vagyonadó tervezeti fázisban van, ezért részleteket még nem érdemes közölni - mondta Varga István gazdasági miniszter, a GEF társelnöke.

Éppen az ingatlanok adója ügyében rendkívüli GEF-ülést fognak összehívni, mert az értékalapú adózás rendkívül hátrányos lenne a kereskedelmi ingatlanok, az üresen álló raktárak, irodák esetében, ezért más megoldást szeretnének elérni - mondta Futó Péter.

A gazdasági élet számára ugyanazok a legfontosabb célok, mint amiről Bajnai Gordon beszélt a GEF-ülés kezdetén: a stabilizáció, az egyensúly, a növekedés és a külső-belső bizalom - mondta Futó. Hozzátéve, hogy az önbizalom is ide tartozik.

Varga István szeretné felgyorsítani az uniós támogatások kifizetését. A 2013-ig az árfolyamtól függően 6-8 ezer milliárd fointból eddig 330 milliárdot fizettek ki, célja idén a 800 milliárd elérése - mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy az első időkben még a pályázatok kidolgozása, kiírása, elbírálása dominál, a kifizetések később gyorsulnak fel. A teljes keret előkészítettsége 70-80 százalékos, pénz még 2013 után is fog érkezni a nyertesekhez - hangsúlyozta Varga István.

Olvasóink írták

 • 6. maradando 2009. május 15. 01:57
  „Futó Péter szavai könnyeket csaltak szemeimbe! De tényleg ! Barroso meg azt mondja jó úton járunk!
  Hát b@s.za meg ,a lejtön valőban sikerűlt eléggé felgyorsitanunk!”
 • 5. FűzfaVessző 2009. május 14. 21:09
  „A vagyonosok nem fogják megérteni miért kell mindig fizetniük az adózott jövedelemből épült házuk/lakásuk/ után.A milliárdosok lehet,hogy megértik az Ő nevükben nem tudok nyilatkozni. Az öreg hithű szocik lesznek az igazán megértők, tőlük ha elveszik az utolsó lepukkant, rozsdás biciklijüket azt is elfogadják.
  F.V.”
 • 4. dodó 2009. május 14. 20:35
  „Biztosan megértik? Talán még becsületesen adózni is fognak?”
 • 3. flexsnake 2009. május 14. 20:14
  „Hát nem értjük meg de majd egy centivel kevesebb víz lesz nyáron a medencénkben :D”
 • 2. csutka 2009. május 14. 19:24
  „Teljes vagyonelkobzást az összes milliárdosnak.”
 • 1. comet 2009. május 14. 19:14
  „nyilvánvaló, hogy az eltűnt miiliárdokat nem azoknál kell keresni akiknek most elárverezik a házát vagy a létminimum alatt kénytelen élni.
  Az a vagyonos aki az adóhatóságokat kijátszva vagy egyéb tisztességtelen módon gyarapodott, jó ha tudja hogy többek közt az ő gyarapodásának következményeként vesztik most sokan el a házukat, és ronygyolódnak le.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

100 kilós bomba a Műegyetem télikertjében

Egy körülbelül száz kilogrammos bombát találtak Budapesten, a XI. kerületben, csütörtök délután. A… Tovább olvasom