Délmagyar logó

2017. 08. 24. csütörtök - Bertalan 13°C | 27°C Még több cikk.

A választáshoz igazítja alapszabályát az SZDSZ

Buruzs Andrást, az SZDSZ budapesti elnökét választották a párt ügyvivői kampányfőnökének, a választási program alapját képező vitairatot december 12-én fogadja el az országos küldöttgyűlés, ahol az SZDSZ új alapszabályáról is döntenek - írja a Népszava szerdai számában.
Skaliczky Andrea, az országos tanács elnöke a lapnak azt mondta: a józsefvárosi időközi választáson elért 8 százalékos eredmény miatt
az SZDSZ bizakodó a tavaszi szereplést illetően. Az erre való felkészülés jegyében pedig „a választási helyzethez hangolják" a párt alapszabályát.

Új testületként létrejön a választási operatív testület (VOT), amely a kampányidőszakban az ügyvivői testület (üt) helyett irányítja a pártot. A VOT-nak 14 tagja lesz, többek között a pártelnök, az országos lista vezetője, a frakcióvezető és a kampányfőnök. Változik a fegyelmi ügyek elbírálása is: a lényeg, hogy azt, aki a párt alapvető céljaival ellentétes tevékenységet folytat, könnyebben ki lehet majd zárni.

Az alapszabály átmeneti, amelyet várhatóan a parlamenti választás után ismét átdolgoznak. Akkor a Népszava értesülései szerint elképzelhető, hogy a párt operatív vezetését ellátó üt megszűnik, és helyét 8 tagú elnökség veszi át.

Olvasóink írták

  • 1. dodó 2009. december 03. 17:55
    „Erre a kis időre? Minek?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összevonnák a Volánokat

Regionális autóbusz-konzorciumok létrehozását indítványozza a Volán társaságok tulajdonosi jogkörét betöltő Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Tovább olvasom