Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

A választási stratégiáról és a jelöltállításról dönt az LMP

Egyelőre még nem teljes a napirend, de az már biztos, hogy meghatározzák, milyen kritériumok alapján állítanak képviselőjelölteket a 2014-es választásokra.
Az LMP november 17-18-án Budapesten tartja soros, kétnapos országos kongresszusát, amelyen a résztvevők a választási stratégiáról és a jelöltállítási szabályzatról is döntenek – közölte az MTI-vel kedden a párt választmányi szóvivője.

Heltai László elmondta, egyelőre még nem teljes a napirend, de az már biztos, hogy meghatározzák, milyen kritériumok alapján állítanak képviselőjelölteket a 2014-es választásokra.

A meghívottak arról is szavaznak, hogy 2014-ig milyen stratégiát kövessen a párt, milyen legyen a viszonya a különböző társadalmi szervezetekhez, parlamenti és parlamenten kívüli pártokhoz, kikkel alakítson ki partneri kapcsolatot vagy választási együttműködést.

Arra a kérdésre, hogy ez akár parlamenti pártokkal való együttműködést is jelenthet-e, a szóvivő azt felelte: minden szervezethez való viszonyukat megvizsgálják.

Az LMP január végén tartott országos kongresszust, amelyen Jávor Benedeket a posztjáról lemondott Schiffer András helyett frakcióvezetővé, Szél Bernadettet pedig a mandátumát visszaadó Kaufer Virág helyére országgyűlési képviselővé választották. A résztvevők akkor hivatalosan nem döntötték el, hogy az LMP a későbbiekben nem működhet együtt parlamenti pártokkal, csak arról határoztak, hogy a Lehet Más a Politika a parlamenti kívüli erőkkel keresi az együttműködés lehetőségét.

Olvasóink írták

  • 2. Mozimasiniszta 2012. október 16. 13:17
    „jujjj-de izgatottan várjukkk...”
  • 1. maci53 2012. október 16. 10:36
    „Az LMP olyan mint a volt Albán vezér Emberhodzsa,
    légicsapást mérek Jugoszláviára,és felküldte az egyetlen egy MIG vadászgépét.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Erősítené a törökökkel a gazdasági kapcsolatot Orbán

Cemil Ciceket köszönetet mondott azért, hogy Magyarország következetesen támogatja EU-integrációs… Tovább olvasom