Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

A Van Gogh-kiállítás meghosszabbításáról tárgyalnak

Két héttel tovább tarthat nyitva a budapesti Szépművészeti Múzeum Van Gogh-tárlata, ha sikerül megegyeznie az intézménynek a holland festő műveit kölcsönző gyűjteményekkel és gyűjtőkkel.

MDF-javaslatok: napidíj és adómentesség

A Magyar Demokrata Fórum törvénymódosító javaslattal kezdeményezi, hogy a tartós orvosi kezelésre szorulók ne csak a vizitdíj, hanem a kórházi napidíj megfizetése alól is mentesüljenek. A jogszabály szerint a tartós orvosi kezelések közé tartozik egyebek mellett a rosszindulatú daganatos betegségek ellátása, a vesebetegek dialíziskezelése, a cukorbetegség kezelése. A kötelezően bankszámlára utalandó munkabér után járó költségtérítés legyen újra adómentes, javasolja egy MDF-es képviselő. A közszférában dolgozók bérét – törvény alapján – kötelező bankszámlára utalni. Ennek a költségét – a pénz bankkártyával történő felvételéért fizetni kell – a munkaadó a múlt év végéig adómentesen téríthette meg, évi 2 ezer forintig. A személyi jövedelemadó-törvény módosítása nyomán azonban ez év elejétől nem tartozik az adómentes bevételek közé ez a tétel, így a közalkalmazottaknak, köztisztviselőknek ez a költségtérítés adókötelessé vált.

Rágalomszámlálót indít Kóka János

Internetes oldalán Kóka János gazdasági miniszter rágalomszámlálót indít. Kóka elmondta: honlapján a személye elleni támadásokat az SZDSZ tisztújítási folyamatának elindulása óta vették sorra, eddig kilenc ilyen tartalmú nyilatkozatot regisztráltak a rágalomszámlálóval.

Ütöttek, bezártak és kiraboltak három embert

Bántalmazták, megkötözték és kamrába zárták egy rablás három sértettjét Csanyteleken. Az eddigi adatok szerint az egyik sértett, egy 51 esztendős férfi az ütlegelés következtében vasárnap nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A tettesek az ingatlant átkutatták, majd telefonokat, készpénzt és arany ékszereket magukhoz véve elmenekültek a helyszínről. Röviddel az eset után több embert hoztak kapcsolatba az erőszakos bűncselekménnyel.

Alkotmánybírákat választott a Ház

Alkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés hétfőn Trócsányi Lászlót és Kiss Lászlót. A titkos szavazáson Trócsányi László 339 igen és 10 nem szavazatot, Kiss László 327 igen és 21 nem szavazatot kapott. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feltörték Kóka János honlapját

Kóka János diplomáját megkérdőjelező fórumbejegyzésre ugrott át szombaton a gazdasági miniszter… Tovább olvasom