Délmagyar logó

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia -1°C | 8°C Még több cikk.

A végéhez közeledik a külvárosok drámája Franciaországban

Franciaországban véget érni látszik a külvárosok drámája. A belügyminiszternek mindenestre már van ideje arra, hogy magánügyeivel is foglalkozzon, főként ha azok alakulása akadályozza a nagy álom megvalósulását. Nicolas Sárközy francia elnök szeretne lenni.
Nem akarom, hogy a magánéletem közpréda legyen! - nyilatkozta a párizsi sajtónak egy csinos középkorú hölgy, aki azt is elárulta, hogy ex-férjének javasolta, tiltsa meg annak a könyvnek a megjelenését, melynek címe Cecilia Sárközy - a Szív és az Értelem párharca. És a befolyásos férj rögtön cselekedett is.

Bár Franciaország a szabadság hona, a könyv mégsem jelent meg. Miért? Mert a belügyminiszter köztársasági elnök szeretne lenni. És második házasságának kudarca talán kínosan befolyásolhatná az esélyeit... Franciaországban a vezetők magánélete szent. Mitterand elnök két feleséggel élte le egész államfői periódusát és minderről hivatalosan szó sem eshetett. Titkosrendőrök figyelték azokat az újságírókat, akik meg akarták írni: Mitterand elnöknek van egy házasságon kívül született lánya.

Franciaország magyar származású belügyminisztere szakított a múlttal és maga reklámozta a családját. Nicolas és Cecilia olyan volt mint Bill és Hillary Clinton Amerikában. A nagyságos asszonynak irodája is volt a belügyminisztériumban. De mindez már a múlt. A szép Cecilia éppen úgy új társra lelt, mint a keménykezű belügyminiszter.

Bár Sárközynek éppen elég baja volt a gyújtogató muzulmán fiatalokkal, közben sem mulasztotta el megemlíteni: mindenkit beperel, aki közli új kedvese nevét. Aki egyébként újságírónő. Ártott volna mindez Nicolas Sárközy népszerűségének? Szó sincs róla! Sem a gyújtogató bandák sem a válás nem viselte meg. Az ötvenéves belügyminiszter továbbra is a legnépszerűbb a pártok vezetői között. Különösen a hölgyek körében nőtt meg a presztízse: íme egy lovagias férj, aki a válás után is védelmezi nejét! Így tehát minden esélye megmaradt annak, hogy a Francia Köztársaságnak magyar származású elnöke legyen.

Krónika hírszolgálat

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eminens diák

Tovább olvasom