Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

A Vegyépszer öt társaságra bomlik

Budapest - Négy társaság kiválik a Nemzetközi Vegyépszer Zrt.-ből, az alapcéget pedig átnevezik Vegyépszer Hungária Zrt.-vé. A kiváló vállalatok tiszta lappal indulhatnak, miközben a fennmaradó társaságnak 16 milliárd forintot meghaladó rövid lejáratú kötelezettségállománya marad - tudta meg a Gazdaság.hu.
Valamennyi cég székhelye a Zalai megyei, iparűzési adótól mentes településen, Szentgyörgyvölgyben lesz, ahol jelenleg a Nemzetközi Vegyépszer székhelye is található.

Az átalakuló társaság vezérigazgatója a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. jelenlegi vezérigazgatója, Seprényi Sándor lesz. A tervek szerint a Nemzetközi Vegyépszerből átalakuló Vegyépszer Hungária Zrt. viszi tovább az eredeti cég saját tőkéjének 99,74 százalékát, a fennmaradó részen az új társaságok osztoznak.

A 600 ezer forintos tőkével alakuló Magyar Közép-út Kft. viszi tovább az út- és autópálya-építést, valamint 836 millió forint vevőkövetelést és ugyanekkora rövid lejáratú kötelezettséget. A céget Fényes Tamás vezeti.

Hasonló tőkeellátottsággal, és ugyancsak út- és autópálya építésre alakult meg a Magyar Nyugat-Út Kft., amelynek első embere Kovács Endre lesz. A cég 780 millió forintot meghaladó vevőkövetelést és szállítói tartozást vihet útravalóul.

Az egyik új, kiváló társaság viszi tovább a Nemzetközi Vegyépszer Zrt. nevet, a 6 millió forint alaptőkével létrejövő cég fő tevékenysége "folyadék szállítására szolgáló közmű építése", praktikusan vízvezeték-hálózat építés. A cég vezérigazgatója Nánásy Csaba lesz.

A 600 ezer forint jegyzett tőkével létrejövő Magyar Erőműépítő Kft.-nél az elektromos, híradás-technikai célú közmű építését jelölték meg főtevékenységként. A Csombok Imre vezetésével megalakuló társaság 600 ezer forint követelést is örököl a zrt.-ből.

Olvasóink írták

  • 1. KolompárRómeó 2011. február 08. 21:30
    „Okos. Adóoptimalizálás, plusz az egyik cégen marad az összes sár, amit sajnálkozva becsuknak és beszopta az összes hitelező: "A kiváló vállalatok tiszta lappal indulhatnak, miközben a fennmaradó társaságnak 16 milliárd forintot meghaladó rövid lejáratú kötelezettségállománya marad."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét magánnyugdíjpénztár a létszámminimum alatt

Budapest - A magán-nyugdíjpénztári tagság átrendeződése után tizennyolc magánnyugdíjpénztárból hét… Tovább olvasom