Délmagyar logó

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

A veszteség ellenére javul a Rába

Majdnem tizennyolc százalékkal nagyobb, 47,3 milliárd forint árbevételt realizált a Rába tavaly, mint egy évvel korábban.
Majdnem tizennyolc százalékkal nagyobb, 47,3 milliárd forint árbevételt realizált a Rába tavaly, mint egy évvel korábban. A 2005-ös árbevétel az elmúlt évek legmagasabb forgalmát jelenti. Tavaly a Rába nettó eredménye 4,7 milliárd forint veszteség volt, amiből 3,1 milliárd forint pénzügyi veszteség.

Az árfolyammozgások miatt hol negatív, hol pozitív irányba jelentősen elmozduló nettó eredménynél jobban mutatja a társaság tényleges működését az üzemi eredmény. 2004-ben ebbe a rubrikába mínusz 5,1 milliárd forint került, tavaly ennek már kevesebb mint a fele, 2 milliárd forint alatti érték. A pozitív változást erősíti az is, hogy az üzemi veszteség az utolsó negyedévben már a százmillió forint körüli szintre csökkent.

A társaság zászlóshajója továbbra is a Rába Futómű Kft., amely 2005-ben 19 százalékkal 30,1 milliárd forintra növelte éves árbevéteét. A Rába Alkatrész Kft. árbevétele 2005-ben 11,3 milliárd forint volt. A Rába Jármű Kft. tavaly 157 darab katonai járművet szállított le a hozzá tartozó speciális felépítményekkel a HM Haditechnikai Ellátó Központja részére. A kft. 2005-ben 8,1 milliárd forint árbevételt ért el. Az üzemi eredmény 497 millió forint nyereséget tett ki.

– A javuló eredményességi mutatókat az általános gazdasági környezet jelentős kedvező irányú változása nélkül, növekvő piacon, erős üzletfejlesztési tevékenységének, a korábban indított projektek felfutásának, valamint a működési hatékonyságának javítására irányuló intézkedéseinek köszönhetően érte el a Rába – közölte a Kisalfölddel Pintér István elnök-vezérigazgató.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyirányúsítanának több utcát

Sziget közlekedési struktúrájának megváltoztatását tekinti a következő három-öt év egyik… Tovább olvasom