Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

A vidékért tenne

Olajos Péter, a Magyar Demokrata Fórum európai parlamenti választási listájának a pártelnököt követő, második helyén szereplő képviselőjelöltje szerint rangjára kell emelkednie a vidék Magyarországának.
Győr-Moson-Sopron megyében vendégeskedett tegnap Olajos Péter, foglalkozását tekintve környezetvédelmi mérnök, a MDF EP választási listáján Dávid Ibolya mögött a második helyen jelölték. Délelőtt szigetközi polgármesterekkel találkozott. Megválasztása esetén az Európai Parlament Környezetvédelmi Bizottságában kíván majd dolgozni. Az EP-be kerülő huszonnégy honi képviselő tizenkilenc különböző bizottságban dolgozik majd. Képzettségénél fogva a hazai környezetvédelemért és a vidék Magyarországáért szeretne dolgozni.

Hazánknak kétezerhétszázmilliárd forintra lenne szüksége ahhoz, hogy alapszinten megfeleljen a környezetvédelmi követelményeknek, s a mai erre fordítható keret mellett ehhez hatvan év kellene. Az unió 2007-es költségvetésének 84 százaléka szolgálja majd az uniós országok vidéken élő polgárait. Ebből nyolcszázharmincmilliárd forinthoz jut majd Magyarország, s hogy ez mekkora összeg, mutatja, hogy kétszáz Nemzeti Színházhoz hasonló létesítmény készülne belőle. Jó lehetőség lesz a vidék fejlesztésére az uniótól a jövőben várható támogatás, de fontos, hogy okosan használjuk majd azt fel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az írónő meghalni is hazajött

Tizenöt évvel ezelőtt, 1989. május 20-án szülőfalujában, Ménfőcsanakon halt meg Galgóczi Erzsébet.… Tovább olvasom