Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

A vidékfejlesztési miniszterrel egyeztetnek a civil szervezetek

A földforgalmi törvény a jelenleg beterjesztett formájában a nagybirtokrendszert erősítené.
A földforgalmi törvény a jelenleg beterjesztett formájában a nagybirtokrendszert erősítené, ami ellentétes a kormány hivatalos agrárprogramjával - vélik civil szervezetek, amelyek többek között várhatóan erről a megállapításról is egyezetnek a vidékfejlesztési miniszterrel kedden Budapesten.

Közleményükben a szervezetek felhívják a figyelmet arra, hogy az általuk támogatott módosításokkal azonban a tervezet elfogadható lehet. A civil szervezeteket Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter március 5-ére hívta megbeszélésre.

A véleménycserét korábban kezdeményező hét szervezet (CSEMETE Egyesület, Kishantosi Vidékfejlesztési Központ, Magyar Biokultúra Szövetség, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Szövetség az Élő Tiszáért, Szülőföld Mozgalom) üdvözli a miniszter meghívását és részt vesz a találkozón. Emellett a parlamenti pártok is megkeresték a kezdeményezőket, amely meghívásoknak a közeljövőben szintén eleget kívánnak tenni - jelzik a közleményben.

A szervezetek feltétlenül fontosnak tartják, hogy a készülő, földdel kapcsolatos szabályozás a Nemzeti Vidékstratégiára épüljön és ebben felajánlják segítségüket a kormánynak és a parlamenti pártoknak. A közleményben emlékeztetnek: a civil szervezetek véleményezték a földforgalmi törvényhez benyújtott módosító javaslatokat, amely állásfoglaláshoz már 168 szervezet csatlakozott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: az E.ON-vásárálás az energiabiztonságot szolgálja

A Fidesz szerint az ügylet révén Magyarország többé nem lesz olyan kiszolgáltatott a gázellátást… Tovább olvasom