Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A világ legfiatalabb színházi szerzője

Különleges bemutató helyszíne volt minap a Vaskakas Bábszínház. Ősbemutatónak tapsolhatott a közönség. A színes árnyjátéktechnikával színpadra állított A varázslatos sziget című mesejáték fergeteges sikert aratott.
A nézősereg egyik ámulatból a másikba esett az eddig soha nem hallott mese fordulatos, izgalmas történetét látván. A csodálkozás akkor hágott tetőpontjára, mikor a bemutató végén a bábművészek színpadra szólították a szerzőt, Nagy Virágot, a világ színházi életének legfiatalabb darabíróját. Nagy Virág mezőörsi kislány mindössze 13 éves, hatodik osztályos a Magyar Műhely Általános Művelődési Központ iskolájában.
A Guinness-rekordok könyvébe illő történet tavaly kezdődött. A Vaskakas Bábszínház mesejátékíró-pályázatot hirdetett gyerekeknek, azt ígérvén, hogy az első helyezett írását műsorra tűzik, próbálják, megtervezik, megtanulják és eljátsszák.

A felhívásra 24 pályamű érkezett a megye kistelepüléseiről és győri iskolákból. Nagymamáktól hallott szívmelengető történeteket, állatmeséket, tündérjátékokat olvashatott a zsűri. A csodaszép mesedarabok közül Nagy Virágéra esett a választás, s így került a bábszínpadra a háromszög alakú sziget lakóinak története.
A második helyezést Kollár Zsófi Habcsók és Töpörtyű című humoros meséje, a harmadikat pedig a győri Balassi Bálint Általános Iskola hattagú szerzőgárdája – Csonka Norietta, Horváth Evelin, Pete Noémi, Schuszter Brigitta, Marosy János és Sörös Péter – Az okos bolond című darabja nyerte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az esély ígérete

A parlament előtt fekvő költségvetés végrehajtásával 2004-ben nem emelkedik tovább az államadósság,… Tovább olvasom