Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

A világot jelentő Zil-plató

A Civitas Pinceszínház társulata meghívást kapott az október 23-hoz kapcsolódó állami ünnepségsorozatra a fővárosba. A soproniak 22-én két előadásban mutatják be a Budapesti randevú című dramatizált forradalmi műsorukat az Andrássy úton, egy régi Zil teherautó platóján. Az országból összesen hat társulat léphet fel az ünnepen.
A soproni Civitas Pinceszínház társulatát harmadik alkalommal is meghívták az ötvenhatos forradalomhoz kapcsolódó állami ünnepségsorozatra. A társulat a fővárosban egy díszletekkel berendezett teherautón adja elő az erre az alkalomra színpadra vitt forradalmi műsorát.
– Megtiszteltetés számunkra az ismételt meghívás, hiszen az országból mindössze hat társulat léphet színpadra az eseményen – mondta el a Kisalföldnek Kövesi György rendező, a társulat vezetője. – Október 22-én egy Zil teherautó platóján két előadásban mutatjuk be a Budapesti randevú című darabunkat, mellyel az ’56-os „forradalmi fejvesztett kapkodást” szeretnénk megjeleníteni. Minden társulat másképp dolgozza fel a témát, mi nem egy komoly drámában, hanem inkább érdekesen megkoreografált zenés, könnyedebb műfajban gondolkodtunk.
A Civitas várhatóan nemcsak műsorával, de kellékeivel is népszerű lesz a nézők között. – A korábbi évekhez hasonlóan sokszorosítunk az egykori Szabad Nép-újság októberi számaiból, melyekért a nézők tavaly szó szerint megrohamozták rikkancsainkat – folytatta Kövesi György, majd hozzátette: a Dolgozók Világnapja-gyűjteményének eredeti, ’55–’ 56-os példányait is kiállítják majd a helyszínen. – A korabeli mozgalmi plakátok, falragaszok és röplapok minden évben keresettek voltak, miattuk a közönség nagyon megszerette a társulatunkat.
A nyolc művész október 22-én az Andrássy úton látható. Október 28-án – először Sopronban – a pinceszínházban mutatják be Gogoltól Az őrült naplóját a budapesti színművész, Körtvélyessy Zsolt előadásában, Horváth Csaba rendezésében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Talmácsi nyolcadik lett Portugáliában

Talmácsi Gábor a nyolcadik helyen végzett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság… Tovább olvasom