Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 12°C | 17°C Még több cikk.

A Volán társaságok megváltoztatták a 14 éven aluliak utazási feltételeit

A Volán társaságok az ombudsman ajánlására megváltoztatták az utazási feltételeket, ezentúl a helyi és helyközi menetrend szerint közlekedő Volán-járatokon a kísérő és jegy nélkül utazó 14 éven alul kiskorút csak az utazás megkezdése előtt lehet kizárni az utazásból - tájékoztatott Saslics Elemér, a Volán Egyesülés vezérigazgatója.
Saslics Elemér elmondta, hogy felülvizsgálták a felnőtt kísérő nélkül utazó gyerekek utazási szabályait, és az eredményről, az utazási feltétel megváltoztatásáról tájékoztatták az ombudsmant.

Az Országgyűlési Biztos Hivatala március 23-án arról tájékoztatatta az MTI-t, hogy a Volán busztársaságok utazási feltételeinek módosítását javasolja az állampolgári jogok országgyűlési biztosa, miután megvizsgálta egy Volán buszról leszállított tízéves gyerek esetét. Az ombudsman szerint egy jegy és kísérő nélkül utazó kiskorúval szemben nem alkalmazható ugyanaz a szankció, ami egy felnőtt esetében megengedett.

Korábban a Volán Egyesülés vezérigazgatója hangsúlyozta: véleménye megegyezik az ombudsmanéval abban, hogy a vizsgált esetben a bérlet hiánya miatt meg lehetett volna tagadni a felszállást.

Olvasóink írták

 • 7. Vörcsi 2011. június 03. 07:50
  „1, 2. Az empáti lélektani határát ki húzza meg? Az a határ mindenkire vonatkozzon, vagy lehetne ezen belül még tovább csökkenteni bizonyos gondosan megtervezett, de a határ meghúzásakor előre mégsem látott esetekben? Az ellenőr egyszemélyben dönthetne mely esetek férnek bele e határba, vagy - az önkényességét kizárandó - tanú(ka)t vonjon be a döntésbe? Ki lehet részrehajlás nélkül tanú?
  Az ilyen esetekben hozott döntéseket hogyan kellene bizonylatolni, később meg lehetne bírőság előtt támadni, ha mégis úgy ítélném meg, hogy a döntés esetemben nem érte el az empátia határát?
  Az igazmondás pedig utólag, .......!!!! Mindenki másként emlékszik!”
 • 6. bánki 2011. június 02. 17:59
  „Bocsánat ! Ezeket a költségeket ki fizeti ?

  A Volán ?

  Nem ! Az adózó állampolgár ! cca 4 millió, de a produktív csak kb, 1,5 millió !

  Különben is mi ez az ombudsman ? Az egész gitt egyletet meg kell szüntetni.”
 • 5. macs 2011. június 02. 13:37
  „2. igazságkereső,
  tudod, én inkább olyan esetek tanuja voltam, amikor a bájosan mosolygó leányzót elengedték, pedig lejárt a diákigazolványa, amikor inkább elfordították a fejüket, hogy ne lássák az új felszállókat, amikor a kedves utas leordította az ellenőr fejét, amikor a jegy nélkül utazó leszállt és a járdáról mutatott be.
  Néha megfordul a fejemben, hogy nem kéne bérletet venni.”
 • 4. deszkás 2011. június 02. 11:15
  „Hát tisztelt Volánvezér! Arról mi a véleménye mikor a cca 6-10 éves gyereket FÖL SE VESZIK a buszra még akkor sem ha mint én lemondtam az utazásról a gyerek javára 20- 25fok hideg volt? Szeged -Makó járat megint. És mikor érjük el (ami a rendszerváltás óta mindenkitől kötelező )hogy aki emberekkel foglalkozik annak kötelező a gimnázium illetve a névkitűző használata?”
 • 3. dodó 2011. június 02. 10:49
  „A "halmozottan hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő, segélyen tengődő" szülőszerű emberek eddig se vettek bérletet a "kisdiákoknak", mert tudták, hogy kevés buszvezető meri kizárni a kis tanulnivágyókat az utazásból. Ha mégis megtörtént néha-néha, akkor jöhetett az ordítozás, az életveszélyes fenyegetés és a rászista fajgyűlölet miatti sérelem és a kárpótlás.”
 • 2. igazságkereső 2011. június 02. 09:57
  „#1.masaka! Jó a megállapításod,de hány empatikus buszvezetőt és ellenőrt tudnál azonosítani,mert én nem sokat.A lényeg mindig az, hogy a Dakört Kft ( ők ellenőrzik az utasokat és ők szedik be a bírságot is! Szeged, Kossuth Lajos sgt.50. Ügyvezető:Császár Béla) az előirányzott bírságszámot és az abból befolyó bírságösszeg előirányzatát teljesítse! ne mis kell több kommentár ehhez,ugyanis mind a mai napig nem jött rá a Dakört Kft arra,hogy egy helyzetfelismerő és helyzetkezelő tréningre küldje ellenőreit! Sajnálatos, hogy a Dakört Kft vezetője sem ismeri az empátiát, a tényleges szituációban rejlő esetleges igazmondást, csupán végrehajtóként a Közgyűlés határozata mögé bújva cselekszik! Tény az is,hogy ebben a helyzetben,amiről a cikk szól,komoly pozitív lépést tudna tenni Dr.Szeri István elnök-vezérigazgató úr is a közgyűlési részvétele alkalmával, hogy csupán a pénzbehajtáson kívül XXI.századi emberi fellépései legyenek az ellenőröknek,mely igény túl kell,hogy lépjen a jelenleg alkalmazott módszereiken! Ugye sikerülhet, ha mindannyian ezt óhajtjuk?!!”
 • 1. masaka 2011. június 02. 08:34
  „Normális buszsofőr, ellenőr eddig sem alkalmazta.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

600 ezret keresnek majd a parlamenti képviselők

A Fideszen belül még vita van arról, hogy a képviselőkre vonatkozó új szabályok jövőre, vagy csak 2014-től lépjenek életbe. Tovább olvasom