Délmagyar logó

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 24°C | 33°C Még több cikk.

A waldorfosok

hat osztálya Töltéstaván tanul

Ötmillió forintos beruházásból új helyre, a töltéstavai általános iskola felső szintjére költözött a győri Waldorf-iskola 1–6. osztálya. A szükséges bővítés a töltéstavai intézménynek is jól jött: bizonyos értelemben a megmaradás zálogát is jelentheti.

Dóbiás Tamás, a győri Waldorf Egyesület elnöke elmondta, eddigi, Madách utcai helyükön már nem tudtak minden osztályt komfortosan elhelyezni, ezért a Vocational Academy épületegyüttesében több helyiséget béreltek. Töltéstaváról viszont sok gyerek Győrbe jár, így a helyi iskola 16 osztályterméből mindössze 9-et használtak. Igények és lehetőségek szerencsés találkozása hát a töltéstavai képviselő-testület és a győri Waldorf Egyesület között nemrégiben megkötött együttműködési megállapodás. Ennek értelmében a töltéstavai intézmény felső szintjén a waldorfosok 1–6. osztályának diákjai tanulnak.
– A Kisalföld Volánnal kötött megállapodás alapján különjárat hozza-viszi a gyerekeket a Hunyadi utcából a város több pontját érintve Töltéstaváig, délután pedig vissza – tájékoztatott az elnök. – Ez a megoldás nekünk és a töltéstavai iskolának is optimálisnak tűnik, a diákjaink örömmel vették a felújított, megszépült, új környezetüket, az intézmény pedig százszázalékos kihasználtsággal működik.
Az ötmillió forintos beruházás nagy részét a szülők fizették, a műpadlót, a világítótesteket adományból kapta az iskola.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnoki vendégek

Sportpolitika

A közelmúlt hazai világversenyein, a budakalászi öttusa… Tovább olvasom