Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

A Windows biztonságosabb a Linuxnál?

Egy információbiztonsági kutatásokkal foglalkozó cég frissen nyilvánosságra hozott jelentése szerint a Windows-t futtató rendszerek immár jóval bizonságosabbnak tekinthetők, mint a nyílt forrású Linux operációs rendszerrel működő társaik.
A tanulmányt készítő brit mi2g megállapítását idén március és május között gyűjtött adataira alapozza.
Az mi2g a jelentése szerint a vizsgált időszakban összesen 19,208 darab sikeres Linux-alapú szerver elleni támadást regisztrált, míg Windows-t futtató gépek körében alig 3,801 sikeres behatolást detektált. A támadások legtöbbjét elsősorban brit és amerikai rendszerek szenvedték el, amelyet a szakértők az iraki háború által a hackerek körében (is) kiváltott negatív visszhangnak tulajdonítanak.
A már 1995 óta kutatásokat végző cég jelentése szerint a Linuxok rossz szereplése elsősorban a nem biztonságos alapértelmezett installációknak, a rendszergazdák felkészületlenségének, valamint a Microsoft által indítotthoz hasonló - a rendszerek biztonságának növelését célzó - "megbízhatósági stratégia" teljes hiányának köszönhető.
Az mi2g szerint a 2003-ban a digitális támadások különböző formái által világszerte okozott károk összesített értéke akár a 34-42 milliárd dollárt is elérheti, szemben a múlt év 30-37 milliárdos eredményével.
prog.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félholt (Half Past Dead)

Steven Seagal új filmjében a Mátrix hatáselemei keverednek a klasszikus akciófilm izgalmával. Seagal… Tovább olvasom