Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A zalai túrós volt a legfinomabb

Rétessütő versenyt rendeztek szombaton a győri Baross úton. A mintegy százezer forintos bevételt a halmozottan sérült gyermekek számára ajánlották fel a szervezők.
A versenyre többtucatnyian neveztek be.
Második alkalommal várta szombaton Győr és vonzáskörzetének lányait-asszonyait rétessütő versenyre a Győri Nők Független Szervezete a megyeszékhely sétálóutcáján. Az eseményt nagy érdeklődés övezte, a Baross úton felállított sátrakat sokan vették körül.

A különleges vetélkedőre többtucatnyian neveztek be, s a finom sütemények darabját kétszáz forintért árulták. A civil szervezetnek nem a haszonszerzés volt a célja, hanem az, hogy minél nagyobb összeggel támogassa a halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó Hétszínvirág Egyesületet. Nem kevesen voltak olyanok, akik – tudva az akció jótékonysági jellegét – a szabott árnál többet fizettek. A nap végére százezer forint gyűlt össze, amit teljes egészében ennek az egyesületnek adtak oda – tudtuk meg Havasrétiné Méri Judit főszervezőtől, a Győri Nők Független Szervezetének elnökétől.

A zsűri – amelynek elnöke Bognár András okleveles borász volt – a nyúli Bognár Ivett zalai túrós rétesét találta a legfinomabbnak. A második helyen a gyarmati Margl Ferencné, a harmadikon a Hétszínvirág csapata végzett, előbbi meggyes-mákos, utóbbi túrós rétest sütött. Két különdíj is gazdára talált, az egyiket Szűcs Ferencné (Győri Nők Független Szervezete), a másikat Kovács Lászlóné (Meteor Egyesület) kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökzöld slágerek, punktaréj és műcsirke

Idén tizenkettedik alkalommal tartják meg az ország legnagyobb szabású multikulturális fiestáját, a… Tovább olvasom