Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

A zűrhajó

A sztori szerint 2304-ben támadás éri a Földet a Marsról és a Surprise legénységének kell megmentenie a vilá-got azzal, hogy visszamegy a múltba és megakadályozza a Mars gyarmatosítását. Közben elkeverednek a kö-zépkorba, a vadnyugatra és 2004-be is... A Manitu bocskora alkotói ezúttal egy Star Trek paródiával rukkoltak elő!
rendező: Michael Herbig

forgatókönyvíró: Michael Herbig, Alfons Biedermann
operatőr: Stephan Schuh
zene: Ralf Wengenmayr
producer: Michael Herbig
vágó: Alexander Dittner

szereplő(k):
Michael Herbig (Mr. Spuck)
Rick Kavanian (Jens Maul/Schrotty/Pulle)
Christian Tramitz (Jurgen T. Kork kapitány)
Anja Kling (Metapha hercegnő)
Til Schweiger (Rock Fertig-Aus/Rock von Hinten lovag)
Sky Dumont (William, az utolsó herceg/Santa Maria)
Hans-Michael Rehberg (Regulator Rogul)

A film sztorija

Évszázadokkal azután, hogy az emberek megtelepedtek a Marson, 2304-ben támadás éri a Földet. A Mars hadserege, amelyet Rogul Mars-Regulátor, és első embere, Lord Jens Maul vezet, meg akarja hódítani a kék bolygót. Metapha királynő és tanácsadói kifogytak az ötletekből, ráadásul az egész űrflottájuk megsemmisült - pontosabban egy hajó megmaradt, a Surprise. Az ugyanis oly messze járt, hogy igazából senki sem hiányolta sem az űrhajót, sem annak... hmmm... meleg legénységét.
Mialatt a földiek a puszta túlélésért küzdenek, Kork kapitány, Schrotty főmérnök és a vulkáni származású elsőtiszt, Mr. Spuck az éves Miss Waikiki szépségversenyre készülődik valahol az univerzum túlsó végén. Faxüzenet érkezik a Földről, hazahívják őket, de a hiperhajtómű meghibásodik, ezért csupán csigalassúsággal képesek vánszorogni. Sőt, az akkumulátorok is kimerültek, nem lehet kivilágítani még a business classt sem. De már úton a segítség! Rock, az űrtaxipilóta leviszi Korkot, Spuckot és Schrottyt a földi főhadiszállásra.

A Surprise emberei kétségbeesett tervet kovácsolnak: visszautaznak 2004-be, amikor egy lezuhant ufóból szerzett technológia lehetővé tette a Mars gyarmatosítását. Az ufót egy svájci katonai lézerrel megsemmisítik annak reményében, hogy ezáltal megváltoztathatják a jövőt. Ám Jens Maul és csapata a nyomukban lohol, a káosz kellős közepén Kork, Spuck, Metapha hercegnő és Rock mégis el tud menekülni. Balszerencséjükre azonban a XIV. századi Európában kötnek ki. Jens Maul megszerzi az időgép kézikönyvét, így képes nyomon követni a társaságot.

Az időugrások során a Surprise utazói új (és régi) ellenségeikkel is találkoznak, közben Jens Maul állandóan a sarkukban jár. Számára az egész marsi létezés a tét, amelynek érdekében akár ölni is képes, míg Kork és Spuck csupán azért aggódik, hogy idejében visszaérkezzenek a szépségversenyre...
www.port.hu

Kritikák

mozinet.hu - Sági Balázs

"Bully jelen munkájával sem az említett művekhez, sem a Manituhoz nem
tesz hozzá semmi újat, de nem is ez a célja – ő csupán szokásos bugyuta humorával szeretné szórakoztatni a nézőket. A bevett kliséken alapulva, német filmhez képest egészen tisztességes effektekkel (a filmre költött 8-9 millió euró tényleg meg is látszik a filmen, le a kalappal) kapunk egy kidolgozatlan, gagyi háttérsztorit, miszerint egy 2004-ben a Nevada sivatagban landolt UFO marslakó utasának leszármazottai visszatérnek a távoli jövőben, és a Föld leigázására készülnek."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Weöres Sándor: Haragosi

Tovább olvasom