Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Abramovics cége a Malév egyedüli vevőjelöltje

Az Airbridge mellett döntött, mint egyedüli vevőjelölt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV), a Malév privatizáció záró tárgyalási szakaszára a csütörtöki ülésen. Az AirBridge készen áll tárgyalások lezárására – közölte Borisz Abramovics, az AirBridge Zrt. fő részvényese.
A privatizációs és vagyonkezelő intézmény közleménye szerint az eddig versenyben lévő LAL investiciju valdymas vonatkozásában az igazgatóság megállapította, hogy az ajánlattevő a hiánypótlását késedelmesen és nem a megkívánt tartalommal teljesítette. Ezért úgy döntött, hogy az ajánlatát alátámasztó és megalapozó pénzügyi garanciák hiányában a litván befektetőjelölttel nem tárgyal tovább. A kiválasztott ajánlattevővel folytatódnak a tárgyalások, amelynek célja a részvény-adásvételi szerződés véglegesítése, a még vitatott pontok tisztázása.

A Malév hiteleire nyújtott állami kezességvállalás feltételeinek megváltozásához a kormány jóváhagyása szükséges. A szerződés megkötésére a tárgyalások sikeres zárása és a kormány jóváhagyó döntése után kerülhet sor. A magyar állam üzleti érdekeinek védelme érdekében az ÁPV a tranzakciót lezáró döntést követően ad további információkat.

Az ÁPV Zrt. csütörtökön döntött arról, hogy a Malév magánosítását szolgáló pályázat záró tárgyalási szakaszába egyedüli tárgyalófélként az AirBridge Zrt.-t hívja meg. A privatizációban az AirBridge szakmai partnere, az AiRUnion légi szövetség öt légitársaságot foglal magába: a KrasAir Airlinest, a Domodedovo Airlinest, a Samara Airlinest, az Omskavia Airlinest és a Sibaviatrans Airlinest. A szövetség négy regionális központtal rendelkezik, ezek: Moszkva (Domodedovo), Szamara, Krasznojarszk és Omszk. Az AiRUnion flottája több mint száz repülőgépből áll.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélyszolgálat

A megyei pedagógiai intézet jogi és tanügy-igazgatási információközvetítési szolgáltatása… Tovább olvasom